Ulaşım

Volvo sürücüsüz otomobilleri için Waymo ile de çalışacak

Volvo sürücüsüz otomobil yazılımını satmak için yeni bir şirket kurdu

Volvo şimdiye kadar sürücüsüz otomobil çalışmalarında Uber ile iş birliği içindeydi. Ancak şirket yolun devamı için kendisine başka bir ortak daha bulmuş gibi görünüyor. İsveçli otomobil üreticisi, dördüncü seviye sürücüsüz otomobiller için Alphabet’in sahibi olduğu Waymo ile çalışacak.

Waymo ve Volvo arasındaki iş birliği, Volvo’nun Polestar ve Lynk & Co. gibi iştiraklerini de kapsıyor. İki şirket ilk olarak Waymo Driver’ı ulaşım servisleri için tasarlanan elektrikli otomobillere entegre edecek.

Waymo’nun teknolojisinin entegre edildiği ilk Volvo otomobillerin ne zaman yollara çıkacağı bilinmiyor. Reuters’in haberine göre, Volvo’nun Uber ile yaptığı anlaşma hâlâ geçerliliğini koruyor.

Volvo sürücüsüz otomobil teknolojisi konusunda Waymo’nun iş birliği yaptığı ilk önemli üretici değil. Alphabet’in iştiraki daha öncesinde Fiat Chrysler, Jaguar Land Rover ve Renault Nissan Mitsubishi gibi önemli otomotiv şirketleriyle güçlerini birleştirmişti. Bu son anlaşmanın da hem Volvo hem de Waymo için önemli faydalar sağlayacağı söylenebilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER