Ulaşım

Volvo sürücüsüz otomobil yazılımını satmak için yeni bir şirket kurdu

Volvo sürücüsüz otomobil yazılımını satmak için yeni bir şirket kurdu

volvo surucusuz otomobilVolvo sürücüsüz otomobil konusundaki uzmanlığını kendisine saklamayacak. Güvenlik tedarikçisi Autoliv ile güçlerini birleştiren İsveçli üretici, diğer otomobil şirketleri için de otonom sürüş yazılımı geliştirecek. Sürüş desteği de söz konusu yazılımın kapsamı içinde olacak. İki şirket, sürüş desteği teknolojisinin satışına 2019 itibarıyla başlamayı planlıyor. 2012 içinse tam teşekküllü otonomi vadediliyor.

Bu işbirliğinin Volvo’ya da katkı sağlayacağını görmek pek zor değil. Böylelikle kendi sürücüsüz otomobil çalışmaları üzerine daha fazla odaklanabilecek olan şirket, rakiplerinin kârından da pay alacak.

İsveçli üretici, Autoliv’in de desteğiyle birlikte otomotiv endüstrisinin önündeki en büyük engellerden birini aşmaya çalışacak. Sürücüsüz otomobil teknolojisini erişilebilir kılmak, hali hazırda sektörün karşısındaki en ciddi problem olma niteliğini taşıyor.

Volvo sürücüsüz otomobil teknolojisiyle kendi teknolojisini geliştiremeyen şirketlere destek sağlayacak

Bazı üreticiler için otonom sürüş teknolojisi geliştirmek büyük bir masraf yükü altına girmek anlamını taşıyor. Başka bir şirket tarafından geliştirilen teknolojiyi satın almak, otomobil üreticilerini büyük bir yükten kurtarabilir. Volvo’nun bu girişiminin karşılığını alıp alamayacağı ise zamanla anlaşılacak.

İLGİLİ HABERLER