Ulaşım

Volkswagen Avrupa’da dizel araçları gelecek aydan itibaren geri çağırıyor

volkswagen-logo-071015

Almanya’nın yetkili kuruluşları Volkswagen’in, en azından Avrupa’da, emisyon hilesinden etkilenen birçok dizel motorun tamiri için geliştirdiği planı onayladı. VW araç sahiplerini tamir süreciyle ilgili olarak çok yakında bilgilendirmeye başlayacak ve otomobiller en geç gelecek ay itibarıyla tamir edilmeye başlanacak.

Tamirin bir saatten daha fazla sürmeyeceği, müşteri dostu çözümler geliştirmenin öneminden bahseden Volkswagen tarafından dile getiriliyor. Ayrıca bu, milyonlarca otomobili tamir etmesi gereken Volkswagen için de önemli. Tamir süresinin uzun olması Volkswagen’in bu zorunlu görevli tamamlaması için yılların geçmesine neden olabilirdi.

1.2 ve 2.0 litrelik motorlara yaklaşık yarım saat sürede bitecek şekilde bir yazılım güncellemesi yüklenecek. 1.6 litre TDI motorlar da hem yazılım güncellemesi alacak hem de hava kütle sensörünün önüne akış düzeltici takılacak. İlk olarak 2.0 litre motorların tamiri yapılacak, daha sonra 2016’nın ikinci çeyreğinde 1.2 litre motorlu araçlar tamire çağırılacak. 1.6 litre motorlu araçların tamiri ise üçüncü çeyrekte başlayacak.

VW bu tamirlerin araçlara emisyon standartlarını karşılama hedefine motor çıkışı, yakıt tüketimi veya performansa zarar vermeden ulaşma imkanı verecek. Aslında insanın aklına gelmiyor değil; eğer bütün sorun bir yazılım güncellemesiyle, performansa zarar vermeden çözülebiliyordu ise, VW bunu neden en başta yapmadı?

Türkiye’de de, Volkswagen’in EA 189 dizel motorlu araçları 2016’dan itibaren tamir için geri çağırılacak.

İLGİLİ HABERLER