Teknoloji

Vodafone Smart 4 power Ön İnceleme

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

vodafone-smart-4-power-6

Operatör markalı akıllı telefonların Türkiye mobil cihaz pazarındaki önemi giderek artıyor. Abonelerinin uygun fiyatlarla akıllı telefon deneyimini yaşamasını isteyen operatörler, bu amaç doğrultusunda sundukları tekliflerine her gün yenilerini ekliyor. Türkiye’de bu akımın öncülüğünü üstlenen Vodafone, yeni akıllı telefonu Vodafone Smart 4 power ile giderek kızışan rekabette elini güçlendirmeyi amaçlıyor.

vodafone-smart-4-power-8

141 x 71.4 x 9.5 mm. boyutlarındaki telefon tartıda 162 gram çekiyor ve ele biraz ağır geliyor. Bu durumda cihazın 3000 mAh kapasiteli pilinin etkili olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır. Pilin sağladığı kullanım ömrü konusunda bir yargıda bulunmak için cihazı daha kapsamlı bir biçimde incelememiz gerekiyor, ancak Vodafone Türkiye CEO’su Gökhan Öğüt’ün geçtiğimiz haftasonu 48 saat boyunca Vodafone Smart 4 power’ı şarj etmeye ihtiyaç duymadığını söylemesi düşük yoğunluklu bir kullanım senaryosundaki pil ömrü konusunda fikir veriyor.

vodafone-smart-4-power-9

Vodafone Smart 4 power’ın sol tarafında herhangi bir tuş veya giriş bulunmuyor. Sağ tarafında ise yukarıdan aşağıya doğru ses kontrol ve güç düğmeleri yer alıyor. Her iki tuş da sağ tarafın üst kısmında konumlandırılmış. Kulaklık jak’ Vodafone Smart 4 power’ın üst kısmına yerleştirilmiş. microUSB girişi ise cihazın altı kısmında ”ortanın sağı” olarak tanımlayabileceğimiz bir konumda bulunuyor.

vodafone-smart-4-power-13

Vodafone Smart 4 power’ın arka kapağı için siyah ve beyaz olmak üzere iki farklı renk seçeneği bulunuyor. Cihazın arka kapağını açmak mümkün. Ancak arka kapağı açanların dikkatli olmasında fayda var. Zira 3000 mAh kapasiteli pil yerinden çıkarılamıyor. Cihazın arka kısmında pilin sol üst kısmında micro SIM yuvası yer alıyor. Sağ üst kısımda ise microSD kart girişi görülüyor. MicroSD kart girişi sayesinde cihazın 4 GB dahili hafızasının üzerine 32 GB daha eklenebiliyor. Vodafone Smart 4 power ile birlikte 16 GB kapasiteli bir micro SD kartın da ücretsiz olarak sunulduğunu belirtmekte fayda var.

Oto fokus özellikli 5 megapiksel kamera da Vodafone Smart 4 power’ın arka panelinin üst orta kısmında yer alıyor. Biraz aşağısında yer alan LED flaş da kameraya eşlik ediyor.

vodafone-smart-4-power-3

5 megapiksel arka kamerayı Vodafone Smart 4 power’ın önünde bulunan VGA kamera tamamlıyor. Kamera hoparlörün sağında konumlandırılmış. Ön panelin alt kısmındaysa kapasitif tuşlar yer alıyor.

Vodafone Smart 4 power kutusundan Android 4.4.2 KitKat işletim sistemiyle çıkıyor. Vodafone’un hazırladığı Android uygulamaları, Google’ın yerel uygulamaları, Facebook ve Twitter cihazla birlikte ön yüklü olarak sunuluyor. Vodafone ve Google uygulamaları cihazın menüsünde gruplanmış biçimde yer alıyor. Böylelikle bu uygulamalara rahatlıkla erişilebiliyor. Sade olarak tanımlanabilecek bir arayüz barındıran Vodafone Smart 4 power’da menüde dolaşım pürüzsüz biçimde gerçekleştiriliyor. Telefon uygulamasının tasarımında da sadeliğin korunması dikkat çekiyor.

vodafone-smart-4-power-11

Vodafone Smart 4 power’ın en önemli satış noktalarından biri olan 4G bağlantı özelliği henüz Türkiye’de kullanılamıyor. Ancak Vodafone Red aboneleri Portekiz, İtalya, İspanya, Yunanistan, Romanya, İngiltere, Yeni Zelanda ve Hollanda’da 4G hızının keyfini yaşayabiliyor.

vodafone-smart-4-power-5

Peşin satış fiyatı 599 TL olarak belirlenen Vodafone Smart 4 power’ın detaylı incelemesini önümüzdeki günlerde Teknoblog’da bulabilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER