Teknoloji

VLC Kickstarter üstünden yürütülen bağış kampanyasına Windows Phone 8’i de ekledi

VideoLAN, geçtiğimiz ayın son günlerinde popüler medya oynatıcısı VLC’yi Windows 8 ve Windows RT’ye uygulama formunda getirmek için bir Kickstarter kampanyası başlatmıştı. Projenin geçmiş örneklerine göre daha kuvvetli olması nedeniyle VLC ekibi Kickstarter üzerinden projeye fon oluşturmayı seçmişti. Ekip, böylelikle uygulamaları ücretsiz olarak yayınlamayı hedeflemişti. Projede bir güncelleme yapan şirket, Windows Phone 8’in de projeye eklendiğini resmen duyurdu. Windows Phone 8 uygulaması üstünde çalışan VideoLAN, Microsoft tarafından da doğrudan destekleniyor.

VideoLAN’dan yapılan açıklamada VLC’nin Windows Phone 8 uygulamasını geliştirmenin beklenenden daha kolay olduğu ifade edildi. Windows Phone ile Windows 8’de kullanılan API’ların benzerliği göz önüne alınınca, Windows 8 uygulaması üstünden bir Windows Phone 8 uygulaması geliştirmenin bir problem teşkil etmeyeceği düşünülüyor. Projeye daha önce bağış yapanlar Windows 8 ve Windows RT uygulamalarına ek olarak Windows Phone 8 uygulamasını da desteklemiş oldular.

Geliştirme sürecinde VideoLAN ile Microsoft arasındaki yakın çalışma da devam ediyor. VideoLAN’dan yapılan açıklamada Microsoft’un desteğinin finansal olmadığının altı çizilirken; Microsoft’un desteğinin işin donanımsal, teknik ve tasarım kısmında olduğu ifade edildi. İki şirket de ortaklıktan ötürü mutlu olduğu görülürken, VideoLAN ekibi için en büyük sınav uygulamanın Windows Store’a girişi olacak gibi gözüküyor. Uygulamanın mağazaya kabul edilmesi için Microsoft’un koşullara uygulaması ve testini geçmesi gerekirken, VideoLAN’dan yapılan açıklamada Windows Store’un şart ve koşullarının GNU GPL ile uyumlu olduğu belirtildi. VLC ekibi mağazaya giriş için oldukça sıkı çalışsa da, şimdilik bunun garantisini almış değil.

İlgili >> Kickstarter

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER