Teknoloji

Vivo Zeiss ile birlikte görüntüleme teknolojisi geliştirecek

vivo x60 zeiss

Vivo, X60 serisini 29 Aralık’ta tanıtacak. Ancak şirket bu seri için yaptığı önemli iş birliklerinden birini duyurmak için daha fazla beklemedi. Vivo, Zeiss ile X60 serisini de kapsayan uzun soluklu bir ortaklığa gidiyor.

İki şirket birlikte Vivo Zeiss Imaging Lab adını taşıyan ortak bir Ar-Ge programı başlatacak. Bu program kapsamında mobil görüntüleme teknolojisi için yenilikçi çözümler üretilecek. Program kapsamında Vivo’nun gelecek amiral gemisi telefonlarının optik bileşenleri de geliştirilecek.

Vivo’nun dünyanın farklı yerlerindeki Ar-Ge merkezleride 700’den fazla kişi çalışıyor. Şirket şimdi de optik ve optik-elektronik bileşenlerde Zeiss’ın derin tecrübesinden yararlanmaya hazırlanıyor.

İki şirket arasındaki işbirliği çerçevesinde “Vivo Zeiss Master Fotoğrafçılık” isimli bir kampanya da başlayacak. Bu kampanyada yeni geliştirilen görüntüleme sistemlerinin tanıtımı yapılacak ve kullanıcılara “Vivo’nun akıllı telefonlarıyla yaratıcılıklarının tadını çıkarmaları” için ilham verilecek.

Bu iş birliğinin ilk meyvesi olan Vivo X60 serisi, yukarıda da belirttiğimiz gibi, 29 Aralık’ta tanıtılacak. Serinin üyelerinde T* yansıma önleyici kaplamaya sahip Zeiss Vario-Tessar lensler kullanılacak. X60 serisinde bokeh efekti için de Zeiss’ın 3D PoP teknolojisinden yararlanılacak. İki şirketin ortak kamera teknolojileri, Vivo’nun üst segment telefonlarında kullanılacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER