Teknoloji

Vivo Y01 tanıtıldı: Helio P35, 5000 mAh pil, 6.51 inç ekran

vivo y01

Vivo geçtiğimiz hafta Y33s 5G modelini duyurmuştu. Şirket Y serisine bir cihaz daha ekledi. Bu yeni telefon Vivo Y01 adını taşıyor. 6.51 inç büyüklüğünde HD+ çözünürlüklü ekrana sahip telefonun ekran çentiğinde 5 megapiksel çözünürlüklü kamera bulunuyor.

Y01’in plastik arka paneli, şeritli bir dokuya sahip. Telefonun arkasındaki kamera modülünde ise sadece 13 megapiksel çözünürlüklü sensör ve LED flaş bulunuyor. Ancak telefon bazı bölgelerde 8 megapiksel kamerayla satılacak.

Vivo Y01’in kalbinde MediaTek’in Helio P35 işlemcisi bulunuyor. Bu işlemciye 2 veya 3 GB RAM eşlik ediyor. Telefonun dahili depolama alanı içinse tek seçenek 32 GB. Ancak microSD kart desteğiyle depolama alanının üstüne 1 TB daha eklemek mümkün.

vivo y01Akıllı telefon kutusundan Android 11 Go Edition üstüne kurulu FuntouchOS 11.1 kullanıcı arayüzüyle çıkacak.

Telefonun parmak izi tarayıcısı kenarındaki güç butonunda yer alıyor. Ancak bu özelliğin bulunabilirliğinin de bölgeden bölgeye değişebileceği belirtiliyor. Telefonun yüzle kilit açma özelliğinin mevcut olduğunu belirtmekte de fayda var.

Y01’e ihtiyaç duyduğu enerjiyi 5000 mAh kapasiteli pil verecek. 10W şarj desteğine sahip bu pil, microUSB girişi üzerinden doldurulacak. Telefonun ters kablolu şarj desteğiyle geleceğini belirtmekte de fayda var.

Vivo Y01 için mavi ve siyah olmak üzere iki renk seçeneği mevcut. Telefonun fiyatı ve çıkış tarihi ise belirsizliğini koruyor.

İLGİLİ HABERLER