Teknoloji

Vivo X70 kamera sistemi için yeni iddialar

vivo x60 x70

Vivo yeni nesil X70 serisi telefonları için kolları sıvamış durumda. Gelen haberler, şirketin kamera sistemini iyileştirmeye odaklandığını gösteriyor. Bu iyileştirmeler serinin giriş seviyesi cihazı Vivo X70 için de geçerli olacak gibi görünüyor. Duyumcu Digital Chat Station, şirketin planlarıyla ilgili ilk bilgileri verdi.

Akıllı telefonda 1/1.5″ bir kamera sensörünün ve beş eksenli görüntü sabitleme sisteminin olacağı söyleniyor. Örneğin, mevcut Vivo X60’ta 1/2.0″ bir sensör bulunuyor. Gimbal sabitleme sistemi ise sadece Vivo X60t’de mevcut. Diğer iki modelde ise klasik optik görüntü sabitleme özelliği mevcut.

Akıllı telefonun Full HD+ çözünürlüklü 120 Hz ekrana sahip olması bekleniyor. Ön kameranın da bu ekranın orta üst kısmına yerleştirileceği söyleniyor. Bunun mevcut X60 serisindeki tercihlerle de uyumlu olduğunu söylemek gerekiyor. Telefonların hepsinde aynı ana kamera sensörü ve aynı kamera bulunsa da, cihazlar işlemcileriyle ayrışıyor.

Digital Chat Station’a göre, X70 ile X60’ta aynı işlemci bulunacak. Ancak bu yeni işlemci daha hızlı çalışacak. X60’ın Çin’de satılan versiyonunun kalbinde Exynos 1080 bulunuyor. Bu işlemcinin hızlandırılmış versiyonu henüz ortaya çıkmış değil.

X60’ın küresel versiyonu ise Snapdragon 870 işlemciye sahip. Ancak bu işlemci de Snapdragon 855’in hızlandırılmış versiyonu olma niteliğini taşıyor. X60t’nin kalbindeki Dimensity 1100’ün hızlandırılmış versiyonu ise Dimensity 1200.

Vivo X70 serisi hakkındaki ilk haberler, bir süre önce ortaya çıkmıştı. Söz konusu haberlerin merkezinde X70 Pro Plus modeli bulunuyordu. Bu telefonun 4500 mAh pil ve 1/1.28″ sensörle gelmesi bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER