Teknoloji

Vivo Nex 3 ekran tasarımıyla devrim yaratabilir

vivo nex 3
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Ünlü duyumculardan Ice Universe, Vivo Nex 3‘ün ekran camına ait olduğunu belirttiği bir ekran camı görseli paylaştı. Nex serisinde şimdiye kadar hep sıra dışı yaklaşımları deneyen şirket, bu çizgisini Vivo Nex 3 ile de sürdürecek gibi görünüyor.

Paylaşılan görselde; kenarları 90 derece kavisli, telefonun önünü, arkasını ve kenarlarını tamamen kaplayacak iki cam panel görülüyor. Ice Universe tarafından verilen bilgiye göre, cihazın ekranın üstünde delik veya çentik bulunmuyor. Ekranın kenarlara doğru kavislenmesinin ise ekran-kasa oranını yüzde 100’ün de üstüne çıkaracağı belirtiliyor.

Eğer bu iddia doğruysa; Vivo, Jony Ive’ın “tek bir cam yaprak gibi görünen telefon” üretme hedefine en çok yaklaşan telefon olabilir.

Yine de, bu sızıntı Vivo Nex 3’ün tasarımıyla ilgili olarak pek çok soruyu yanıtsız bırakıyor. Örneğin, ekranda kesik veya çentik olmadan telefonun ön kamerasının nasıl işleyeceği hâlâ bilinmiyor. Telefonda Vivo Nex’teki gibi açılır bir ön kamera mekanizmasının bulunması akıllara gelen ilk ihtimal oluyor. Ancak Vivo’nun, tıpkı Oppo gibi, ekran altı bir kamera kullanması da ihtimaller arasında yer alıyor. Oppo ve Vivo’nun aynı grubun şemsiyesi altında olması da bu beklentiyi biraz daha kuvvetlendiriyor. Vivo’nun, deliksiz konsept telefonu Apex’te olduğu gibi, cihazda ön kameraya yer vermemesinin de seçenekler arasında bulunduğunu belirtmekte fayda var.

Ice Universe tarafından kullanılan “bütün ekran” ifadesi de akıllara çeşitli sorular getiriyor. Telefonda ikinci ekranın bulunup bulunmadığı bu sorulardan biri olurken, “delik yok” ifadesi de arka kamera ve flaşın konumuyla ilgili kafa karışıklığına yol açıyor. Vivo’nun ahize ve hoparlörün boşluğunu ekran titreşimleriyle doldurması mümkün olsa da, mikrofonun işlevinin nereye havale edileceği konusunda bir kafa karışıklığı bulunuyor.

Yine de; Vivo Nex 3, bütün sorulardan bağımsız olarak, ilginç bir cihaz izlenimi oluşturmayı ve merak uyandırmayı başarıyor.

İLGİLİ HABERLER