Teknoloji

Vivo mini kamera drone’lu telefon tasarımının patentini aldı

vivo mini kamera drone

Akıllı telefonlar, kameralarıyla kullanıcılara diledikleri anda diledikleri kareyi yakalama imkanını veriyor. Pek çok zorlu ve tehlikeli senaryoda akıllı telefonlarla fotoğraf veya video çekmek mümkün olsa da, havadan fotoğraf veya video çekilemiyor. Vivo mini kamera drone’u taşıyan yeni telefon tasarımıyla bu durumu ortadan kaldırmayı vadediyor.

Pek çok patentte olduğu gibi, fikir kağıt üzerinde basit görünüyor. Ancak işin uygulama kısmının bir hayli zorlu olacağını da belirtmek gerekiyor. Vivo’nun başarılı olması durumunda ortaya bir mühendislik ve üretim efsanesi çıkacağını söylemek de pek yanlış olmayacaktır. Telefondan çıkan ve kolaylıkla gidilemeyen yerlerin fotoğrafını çekebilen bir drone, akıllara bilimkurgu ve casusluk filmlerini getiriyor.

Patent dosyasına göre, bu özel kamera sisteminde dört pervane ve üç kızılötesi sensörü bulunacak. İki kamera sensörü taşıyacak olan bu sistem, kendi bağımsız bataryasına da sahip olacak. Bu kameralardan biri ileriye, diğeri ise aşağıya bakacak. Kızılötesi sensörler, kamera bulunmayan yönlerde görülebilecek engellerden kaçmak ve navigasyon için kullanılacak.

Vivo mini kamera drone’lu telefonunu gerçek bir ürüne dönüştürebilecek mi henüz bilinmiyor. Ancak bunun oldukça zorlu bir görev olduğu şimdiden anlaşılıyor. Vivo’nun uzun vadede bile olsa bu teknolojiyi kullanmasının büyük bir başarı olacağı rahatlıkla söylenebilir.

İLGİLİ HABERLER