Teknoloji

Vivo deneylerini yeni konsept telefonu Apex ile sürdürüyor

vivo apexVivo konsept telefonlarla test yapmaya yabancı bir şirket değil. Ancak şirketin en yeni konsept telefonu Apex, bugüne kadar gerçekleştirilen biyometrik çözüm deneylerini üst seviyeye taşıyor. Vivo Apex parmak izi tarayıcısını ekranın içine entegre biçimde sunmayı başarırken, bugüne kadar uygulanan mevcut çözümleri de yukarıya taşınmış gibi görünüyor.

Vivo, daha önce tanıttığı X20 Plus UD ile parmak izi tarayıcısını ekrana entegre etmenin kendisi için bir sorun olmadığını gözler önüne sermişti. Ancak şirketin X20 Plus UD için uyguladığı parmak izi tarayıcısı çözümü “üçüncü seviye” olarak tanımlanmıştı. Dördüncü seviye çözümlerde üreticilerin parmak izi tarayıcısını ekranda diledikleri noktaya yerleştirebilmesi öngörülüyor. Apex ise üçüncü ve dördüncü seviyenin ortasına yerleştirilebilecek bir ara çözüm sunuyor.

Parmaklarını cihaza okutmak isteyen kullanıcılar, bunun için ekranın alt kısmında herhangi bir bölgeye dokunabiliyor. Parmak izinin tanınmasıyla telefonun kilidi açılabiliyor veya uygulamalara onay verilebiliyor.

Neredeyse çerçevesiz bir ekrana sahip olan Apex’te ön kameranın yerleşimi için de sıra dışı bir yaklaşım tercih edilmiş. Akıllı telefonda ihtiyaç duyulduğunda ortaya çıkan, açılır bir kamera yerleştirilmiş.

Vivo Apex’in barındırdığı yenilikçi çözümler bunlarla da sınırlı kalmıyor. Telefonda sesi yaymak için de kullanılabilen titreşimli bir ekran bulunuyor. Vivo’nun konsept telefonunda yer verdiği teknolojilere son kullanıcıya sunduğu seçeneklerde yer verip vermeyeceği bilinmiyor. Ancak Apex’in sahip olduğu özelliklerin kullancılarda heyecan yarattığını söylemek yanlış olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER