Teknoloji

Virgin Galactic çok yakında ilk kez uzaya çıkabilir

virgin galactic

Virgin Galactic, SpaceShipTwo adını taşıyan uzay aracının test uçuşlarına devam ediyor. Şirket bu uçuşlarda roket motorunun eskisine kıyasla daha uzun süre çalışabilmesi için çabalıyor. Uzay şirketi bütün bu çabalarının karşılığında ilk kez uzaya çıkabilmeyi hedefliyor.

Virgin’den yapılan açıklamada, programın yeni aşamasında resmi adı VSS Unity olan uzay aracının eskisine kıyasla daha hızlı ve yüksekten uçabilmesinin amaçlandığı belirtildi. Bütün bunları daha ağır yüklerle gerçekleştirmeyi isteyen şirket, uzay yolculuklarında taşıyacağı yolcuların ağırlığını da hesaplarına dahil edecek.

Şirket için yeni test penceresi 13 Aralık’ta açılacak. Bu da VSS Unity’nin çok kısa süre içinde uzaya çıkabileceği anlamına geliyor. Ancak Virgin bu konuda acele etmeyecek gibi görünüyor. Gerçekleştireceği yeni test uçuşunda öncelikli olarak bilgi toplamayı amaçlayan şirket; roket motorunun ne zaman kapatılacağı konusunda tecrübe edinme ve pilotların daha uzun bir mikro yerçekimi deneyimi yaşamasını mümkün kılmayı amaçlıyor.

Virgin Galactic; VSS Unity’yi 2014’te ölümlü bir kaza sonucunda yok olan VSS Enterprise isimli ilk SpaceShipTwo aracının yerini alması için tasarlamıştı. Yeni araçla üç defa test uçuşu yapan şirket, son test uçuşunda ses hızının iki katına ulaşmayı başarmıştı.

Virgin Galactic tarafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, şu ifadeler kullanıldı: “Bir sonraki uçuşumuzda tüm hedeflerimize ulaşsak da, daha fazla beklememiz gerekse de, bu sıra dışı test programının son aşamasını, öncelikle en emniyetli şekilde tamamlamayı amaçlıyoruz.”

İLGİLİ HABERLER