Manşetler

Vine ve HQ Trivia’nın kurucularından Colin Kroll hayatını kaybetti

colin kroll vine

Vine ve HQ Trivia‘nın kurucuları arasında yer alan Colin Kroll, 35 yaşında hayata gözlerini yumdu. The Daily Beast ve TMZ sitelerinde yer alan haberlere göre, Kroll New York’taki dairesinde ölü bulundu. TMZ’nin haberinde Kroll’a ulaşamayan kız arkadaşının endişelenmesi üzerine evine gidilmesinin ardından öldüğünün öğrenildiği belirtilirken, kaynaklar genç girişimcinin aşırı dozda uyuşturucu kullanımı sebebiyle hayata gözlerini yumduğunu ifade etti.

Kroll, arkadaşlarıyla birlikte 2012’de kurduğu Vine’da 2014’e kadar teknoloji şefi ve genel müdür olarak görev yapmıştı. 2014’te diğer kurucu Dom Hofmann‘ın Twitter’dan ayrılmasının ardından bir süre onun sorumluluklarını da üstlenen Kroll’un Twitter macerasının kalan ömrü de pek uzun olmamıştı. Mikro blog servisi, Hofmann’ın ayrılığının ardından Kroll’a da kapıyı göstermişti.

Kroll bir süre sonra bir diğer Vine kurucusu Rus Yusupov ile HQ Trivia isimli canlı bilgi yarışması platformunu kurmuş ve bu platform da kısa süre içinde adından söz ettirmeyi başarmıştı. Ancak Kroll’un Twitter’da görev yaptığı sürede kadınlara karşı uygunsuz davranışlar içinde bulunduğunu belirten raporların ortaya çıkmasının ardından HQ Trivia da yatırımcılardan fon bulma konusunda sıkıntı yaşamaya başlamıştı.

Son zamanlarda HQ Trivia’nın kullanıcı tabanı da küçülürken, Kroll’un davranışlarına yönelik şikayetler de artmıştı. Kroll’un yaz aylarında şirketin CEO’luğuna getirilmesinden önce kendisiyle ilgili olarak yapılan şikayetlerin direktörler kuruluna kadar ulaştığı belirtilirken, şirket gerekli incelemelerin yapıldığını ve ortada endişe yaratacak bir durum olmadığı sonucuna ulaştığını ifade etmişti. Bir yandan da içerik yelpazesini genişletmek için çalışan Kroll ve arkadaşları, ekim ayında HQ Words isimli oyunu yayınlamıştı.

Hem Vine hem de HQ Trivia macerasında Kroll’un yanında olan Rus Yusupov, Kroll’un hayatını kaybetmesinin ardından Twitter hesabı aracılığıyla yaptığı açıklamada, Kroll’u daima nazik ruhu ve büyük kalbiyle hatırlayacağını ve kendisinin interneti daha iyi bir yer hâline getirdiğini belirtti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER