Teknoloji

Vimeo 4K çözünürlükte video yayınını herkese açıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Vimeo 4K

Vimeo 4K yayıncılığa el atıyor. Şirket belirli sayıda bir kullanıcı için Ultra HD yayın imkanı sunacağını açıkladı. Variety’nin haberine göre, gelecek yılın başlarında da bu işlevin bütün kullanıcılara sunulması bekleniyor.

Vimeo Pro aboneleri neredeyse bir yıldır videoları 4K formatında yükleyebiliyor, ancak bunları sadece indirilebilir içerik olarak sunuyordu. Vimeo o zamanlar Ultra HD video işleyebilecek yeterlilikte cihazların bulunmayışından dolayı 4K içerik yayınına izin verilmediğini söylüyordu.

Videoları Vimeo.com üzerinden 4K izleyebilmenin yanı sıra, üçüncü taraf web sitelerine yerleştirilen oynatıcılar da yüksek çözünürlüğü destekleyecek.

Vimeo buna ek olarak hem web sitesi hem de çeşitli uygulamaları için uyarlanabilir hızda yayın özelliğini çıkaracağını duyurdu. Kullanıcıların internet bağlantı hızına göre yayınlarının kalitesi ayarlanacak, ayrıca 4K video da desteklenecek. Vimeo uyarlanabilir hızda yayının ilk olarak sadece 1080p desteği sunan Apple TV’de ve diğer iOS cihazlarında başlatıldığını kaydetti. Android cihazları ve diğerleri de ilerleyen aylarda bu desteği kazanacak.

İLGİLİ HABERLER