Teknoloji

Vimeo indirilebilir içeriklerle 4K sahasına giriş yapıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

vimeo-logo-091214

Son dönemin en popüler görüntü teknolojisi olan 4K’nın kapsama alanı her geçen gün biraz daha genişliyor. 4K’yı destekleyen monitör ve televizyonlara sürekli yenileri eklenirken, video içerik servisleri de kullanıcılarına 4K içerikleri ulaştırmak için çalışmalarını sürdürüyor. 4K oyununa giren video servisleri arasına son katılan ise Vimeo oluyor. Ancak Vimeo’nun 4K görüntüleri ulaştırma yöntemi, şirketin klasik video izletme yöntemlerinden biraz daha farklı olacak. Platforma yüklenen 4K içerikleri izlemek isteyenlerin içeriği cihazlarına indirmesi gerekecek. 4K içerikler internet üzerinden izlenemeyecek.

Vimeo’nun 4K içeriklerin internetten izlenmesine izin vermemesinin altında henüz bu uygulama için erken olduğu düşüncesi yatıyor. Vimeo CTO’su Andrew Pile, halihazırda pek çok cihazın 4K içerikleri destekleyecek kapasitede olmadığına dikkat çekiyor. Pile’ın bu yargıda bulunurken Vimeo’nun istatistiklerinden yola çıkarak hareket etmiş olması muhtemel gözüküyor. Servise mobil cihazlar üzerinden ulaşan kullanıcı sayısı sürekli olarak artarken, Vimeo da geçtiğimiz günlerde mobil sitesinde yaptığı güncellemeyle bu alana verdiği önemi vurgulamıştı.

Şirket 4K içeriklerin internetten izlenmesi konusunda da oldukça umutlu. Vimeo yöneticileri, 4K içeriklerin internet üzerinden izlenmesi konusunda yeni iMac’in bir dönüm noktası olacağını belirtiyor. Vimeo’daki 4K içeriklere servisin VOD mağazası üzerinden erişmek mümkün olacak.

İLGİLİ HABERLER