Teknoloji

Video: Windows 10’da Cortana deneyimi sızdı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

windows-10-cortana-071214

Microsoft ocak ayı sonunda Windows 10’un son kullanıcılara hitap eden çeşitli özelliklerini gözler önüne sermeyi planlıyor. Ancak bu etkinliğin öncesinde çeşitli detayların erkenden sızmaya başladığını görüyoruz. Winbeta sitesi Cortana’yı erken Windows 10 sürümlerinden birinde çalışır gösteren hâlini yayınladı; böylelikle ilk olarak Windows Phone cihazlarında kullanıma sunulan ve Türkiye’de aktif kullanımı bulunmayan bu dijital sesli asistanın PC’de nasıl bir deneyim sunacağı görülmüş oluyor.

Windows 10 için Cortana Windows Phone versiyonundaki çoğu özelliği barındırıyor gibi görünüyor. Anımsatıcılar, kişilerin telefon numaralarını çevirme, konum ve haritalandırma, uygulamaları başlatma ve hava durumu bilgilerini kontrol etme gibi işlevler Windows 10 cihazlarında Cortana sayesinde eller serbest şekilde gerçekleştirilebilecek.

Yukarıda gördüğünüz sunum sayesinde Cortana’nın şu anda Windows 10’da temelde nasıl çalıştığı gözler önüne seriliyor. Microsoft dijital asistanı işletim sistemine daha fazla entegre etmek için çalışmalarını sürdürüyor. The Verge sitesinin Microsoft’a yakın yaklanlardan öğrendiğine göre Windows 10’da Cortana farklı kullanım şekilleri için test ediliyor. Bunların arasında Cortana ikonunun arama butonu yerine görev çubuğuna yerleştirilmesi de bulunuyor.

Bu arada Microsoft bu hafta içinde Cortana’nın kapsamını daha da genişletti; Fransa, İtalya, Almanya ve İspanya gibi ülkelerde Cortana’nın ön izleme niteliğindeki lansmanı gerçekleştirildi.

İLGİLİ HABERLER