Manşetler

Video: iPhone XR Kutusundan Çıkıyor

iphone xr kutu açılımı
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple’ın geçtiğimiz eylül ayında duyurusunu gerçekleştirdiği 2018 model iPhone’ların daha uygun fiyatlı olanı iPhone XR, diğer modeller; iPhone Xs ve iPhone Xs Max ile aynı işlemciyi, Face ID’yi ve çoğu kamera yeteneğini barındırıyor. iPhone XR yurt dışında Xs ve Xs Max’ten daha sonra çıktı. Türkiye’de ise 30 Kasım’da, diğer modellerle aynı anda satışa sunuldu.

Elimize de bir adet beyaz renkli iPhone XR ulaştı. iPhone XR’nin bu renk seçeneği dışında siyah, kırmızı, mavi, sarı ve mercan gibi renkleri bulunuyor. Bu yepyeni iPhone’un kutu açılışını birlikte yapıyor, daha sonra kurulumu yapıyor ve ilk turu atıyoruz.

iPhone XR’ın kutusundan, şimdiye kadar gördüğümüz tüm iPhone’ların kutusundan çıkanlarla hemen hemen aynı parçalar çıkıyor. Telefonun dışında 5W şarj adaptörü, USB-Lightning kablosu ve Lightning uçlu EarPods çıkıyor. Ayrıca hızlı başlangıç kılavuzu, Bu yılla birlikte Apple, kutulara 3.5 mm – Lightning adaptörünü eklemeyi bıraktı. Bunu sahip olmak isteyenlerin ayrı olarak satın almaları gerekiyor.

Aynı zamanda iPhone XR de kablosuz şarj ve hızlı şarj desteğine sahip. Kutudan ise hızlı şarj destekli bir adaptör çıkmıyor. Bu destekten yararlanmak için Apple’ın sunduğu USB-C çıkışlı ve daha yüksek güç çıkışına sahip bir adaptöre ve USB-C – Lightning kablosuna ihtiyacınız var.

Kurulum işlemi birkaç dakika içinde tamamlanıyor. Eğer elinizde iOS 11 veya daha yeni sürümde çalışan bir iPhone veya iPad varsa, bunu iPhone XR’ye yaklaştırdığınızda, ekranında yeni bir iPhone ayarlama ekranı çıkıyor. Buradan işlemi başlatabilirsiniz. iPhone XR’nin ekranında beliren görseli elinizdeki daha eski iOS cihazının kamerasına okuttuğunuzda; Wi-Fi, Apple kimliği, dil ve bunun gibi bilgiler iPhone XR’ye aktarılıyor.

FaceID kurulumunu daha sonra yapabileceğiniz gibi, ilk kurulum sırasında da gerçekleştirebilirsiniz. Eğer eski iPhone’dan yeni bir iPhone’a geçiyor, ya da Android cihazdan geçiş yapıyorsanız, eski telefondaki verilerin iPhone XR’ye aktarılmasını da ilk kurulum sırasında gerçekleştirebilirsiniz. Siri’nin ayarlanmasını ister ilk kurulumda ister daha sonra gerçekleştirebilirsiniz.

iPhone XR’nin ekranı da ortamın ışık koşullarına göre farklı renk sıcaklıklarını sunuyor. Bunun ön izlemesini ilk kurulum esnasında yapabilirsiniz. Ayrıca ekranın standart veya büyütülmüş biçimde kullanımını ayarlamayı da ilk kurulumda gerçekleştirebilirsiniz.

iPhone XR’de de Ana ekran düğmesi yok. Gezinti dokunmatik hareketlerle sağlanıyor. İlk kurulumun son adımlarında çoklu görev, Denetim Merkezi, Ana ekran gibi bölümlere nasıl erişilebileceği de gösteriliyor.

iOS 12 ile yüklü olarak gelen telefonda Apple’ın birçok uygulamasının ön yüklü olarak sunulduğunu görüyoruz. XR’nin 6.1 inç LCD ekranı 3D Touch desteğine sahip değil. Hızlı Aksiyonlar gibi, Ana ekrandaki herhangi bir kısayola hafifçe bastırdığınızda bir menü açılmıyor. Ancak kilitli ekrandaki el feneri düğmesine bastırdığınızda, 3D Touch’taki gibi hafifçe bir titreşimle el feneri açılıyor. Ayrıca sanal klavyeye parmağınızı basılı tutarak imleci hareket ettirebilirsiniz.

iPhone XR ile ilgili detayları çok yakında yayınlayacağımız iPhone XR incelemesinde bulacaksınız.

İLGİLİ HABERLER