Manşetler

Vestel Venus Z20 tanıtıldı: 5.65 inç 18:9 ekran, çift arka kamera

vestel venus z20Vestel, geçtiğimiz yıl Mobil Dünya Kongresi’nde (MWC) Venus Z10’u tanıtmıştı. Şirket, yeni amiral gemisinin tanıtımı için de yine Barselona’yı tercih etti. Vestel Venus Z20, MWC 2018’de gözler önüne çıktı.

Venus Z20’nin tanıtımı için gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Turan Erdoğan, 4 yıllık süre içinde Türkiye’de en çok satılan üçüncü akıllı telefon markası olduklarını belirtti.

Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti: “Akıllı telefon üretim sürecimizde ilk günden beri yüksek teknolojiyi erişilebilir fiyatlarla müşterilerimize sunmayı hedefledik. Z serisi de bu mantıkla ortaya çıktı. Müşterilerimizin bizden beklentisini, ihtiyacını analiz ederek ürünlerimizi geliştirdik. Geçtiğimiz yıl yine burada tanıttığımız Z serisinin ilk telefonu Z10’dan sonra bugün Z20’yi ilk defa gösteriyoruz. Z20 yazılımı, donanımı ve arkasındaki Ar-Ge gücü ile sınıfındaki en gelişmiş akıllı cihaz. Bir akıllı telefondan bekleneni fazlasıyla karşılayan Z20 özellikle fotoğraf ve “selfie” çekmeyi sevenlerin vazgeçemeyeceği bir telefon olacak. Üstelik fiyat/performans olarak da rakiplerini geride bırakacak.”

Venus serisi cep telefonlarını yurt dışında da sattıklarını hatırlatan Erdoğan, ilk etapta Türkiye’nin yakın coğrafyasındaki 8 ülkeye ihracat yaptıklarını belirtti. Yolun henüz başında olduklarını söyleyen Erdoğan, yabancı operatörlerle de ihracatı artırmak adına işbirliği yapacaklarını sözlerine ekledi.

Venus Z20, özellikleri itibarıyla akıllı telefon pazarındaki popüler eğilimlere uygun bir cihaz profili çiziyor. Akıllı telefonun arkasında biri 16 megapiksel, diğeri ise 5 megapiksel çözünürlüklü iki lensten oluşan bir kamera kurulumu bulunuyor. Ön tarafta ise flaşla desteklenen 8 megapiksel çözünürlüklü bir kamera yer alıyor. Arka kamera kurulumu ile portre modunda fotoğraf çekebilen Venus Z20, hareketli objelere de otomatik olarak odaklanabiliyor. Telefon 4K çözünürlükle saniyede 30 kare, 1080p çözünürlükle ise saniyede 120 kare video kaydı yapabiliyor.

Venus Z20, 18:9 görüntü oranına sahip bir ekran taşıyor. 5.65 inç büyüklüğündeki IPS ekran, 2160 x 1080 piksel çözünürlük sunuyor. Telefonun Qualcomm tarafından üretilen 2.2 GHz sekiz çekirdekli yonga setine 4 GB RAM eşlik ediyor. Akıllı telefon kutusundan Android 8.0 Oreo işletim sistemiyle çıkacak.

Metal çerçevenin Corning Gorilla Glass cam kaplı arka panelle buluştuğu Venus Z20 için kullanıcılar inci siyahı, sedef mavisi ve altın sarısı renklerinden birini seçebilecek. Dahili FM radyo, parmak izi okuyucusu ve hızlı şarj gibi özelliklere sahip Vestel Venus Z20, nisan ayında satışa sunulacak. Telefona sahip olmak için 2099 TL ödemek gerekecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER