Teknoloji

Venezuela sanal para ile ekonomik darboğazdan kurtulmayı hedefliyor

venezuela sanal paraUzun süredir otoriter rejimler tarafından yönetilen Venezuela, son zamanlarda bu durumun bedelini ödüyor. Yönetimde yapılan yanlışlar ve kısıtlamalar, ülkenin altyapısına büyük bir darbe vurmuş durumda. Venezuela bolivarı her geçen gün değer kaybederken, halktaki rahatsızlık da büyüyor. Devlet Başkanı Nicolas Maduro, bu sorunun çözümünü güncel bir teknolojide bulmuşa benziyor. Venezuela sanal para birimi oluşturarak içinde bulunduğu ekonomik darboğazı aşmayı hedefliyor.

Venezuela’nın dijital para birimi “petro” adını taşıyor. Para birimi ülkenin doğal zenginlikleri olan elmas, doğalgaz, altın ve petrol tarafından desteklenecek. Maduro, sanal para birimiyle ABD ve diğer ülkeler tarafından uygulanan yaptırımların etrafından dolaşmayı amaçlıyor.

Sistemin vadedildiği şekilde çalışıp çalışmayacağı ve Maduro’nun “bol keseden atıp atmadığı” şu an için belirsiz. Maduro şimdilik petro ile ilgili olarak fazla detay paylaşmadı. Sanal paranın ne zaman dolaşıma çıkacağı da belirsizliğini koruyor. Bunun için öncelikli olarak parlamentonun onay vermesi gerekiyor. Sanal paranın temel ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanan Venezuela halkına nasıl bir katkı sağlayacağı merak ediliyor.

Venezuela sanal para çılgınlığının kendisini kurtarmasını amaçlıyor

Venezuela sanal para çılgınlığının kendisini kurtarmasını hedefliyor. Bitcoin’in değerinin 11 bin 600 dolar seviyesine ulaşması, Maduro’nun neden umutlandığını anlatmak için yeterli oluyor. Venezuela’nın bu konuda başarılı olup olamayacağını ise beklemek gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER