Teknoloji

Valve ve HTC yakında ücretsiz Vive için yazılımcılardan başvuru toplamaya başlayacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

htc-vive-010315

HTC ve Valve birlikte geliştirdikleri sanal gerçeklik başlığı Vive’ın çıkış takvimi konusunda oldukça agresif hedefler belirlemişe benziyor. Henüz mart ayının başında duyurulan Vive’ın yıl sonunda satışa sunulması planlanıyor. Ars Technica tarafından yayınlanan bir haber ise yazılımcılara bazı müjdeleri verirken, bazı üzücü planları da aktarıyor. Yazılımcıların Vive’ı ücretsiz edinebilmesi iyi haber olurken, ücretsiz Vive’ların sınırlı sayıda olması planın kötü yanını oluşturuyor.

Valve’ın SteamVR sayfasında Vive’ın yazılımcı versiyonunun ilkbahar içinde yayınlanacağı belirtiliyor. Ars Technica’ya konuşan Valve sözcüsü Doug Lombardi ise Vive’ın yazılımcı versiyonu için başvuruların toplanmasına kısa bir süre içinde yeni bir web sitesi aracılığıyla başlanacağını dile getirdi.

HTC ve Valve’ın Vive için geliştirdiği strateji, rakipleri Oculus’un çıkış stratejisinin tam karşısında yer alıyor. Oculus ilk yazılımcı kitlerini kendisini Kickstarter üzerinden destekleyenlere ve 350 dolar ödeyenlere ulaştırmıştı. Sony ise sanal gerçeklik başlığı Project Morpheus’un gelişim kitlerini sadece seçtiği yazılımcılara dağıtmıştı.

İLGİLİ HABERLER