Eğlence

Steam kullanıcıları sattıkları oyun içi aksesuarlardan 50 milyon doları aşkın para kazandı

steam-workshop-300115

Valve, Steam kullanıcılarının hazırladıkları oyun içi aksesuarları satabildikleri sanal pazar yeri Steam Workshop’u 2011 yılında kurmuştu. Şirketten yapılan açıklamada üç yıllık süre içinde Steam Workshop üzerinde 57 milyon dolarlık satış yapıldığı belirtilirken, sanal pazar yerinde 75 farklı ülkeden 1500’ü aşkın kullanıcının içeriklerini sattığı ifade edildi.

Steam Workshop’ta kullanıcı başına düşen ortalama gelir 38 bin dolar olarak gerçekleşirken, bu paranın nasıl dağıldığı konusunda somut bir bilgi verilmedi. Tıpkı YouTube’da olduğu gibi, Steam Workshop’ta da aslan payının birkaç kullanıcı arasında dağılması ve geri kalanların küçük meblağlarla idare etmesi muhtemel gözüküyor. Team Fortress şapkaları yapmak için işi bırakmak pek mantıklı olmasa da, ekstra gelirin herkesi sevindireceğini söylemek mümkün.

Team Fortress 2 ve Dota 2 gibi oyunlar için kullanıcılar tarafından hazırlanan aksesuarların satıldığı sanal bir pazar olan Steam Workshop’ta popüler oyunların süresini uzatacak haritalar ve karakter kostümleri de bulunuyor. Yola çıkarken Steam Workshop’un potansiyeline inandıklarını belirten Valve ekibi, platformun bu kadar büyümesinin kendilerini de şaşırttığını ifade etti.

Bu başarının üstüne koymayı amaçlayan Valve, Steam Workshop’ta kendi prodüksiyonu olmayan oyunlar için de aksesuar satışına başladı.

İLGİLİ HABERLER