Teknoloji

Bulut fotoğraf servisi Picturelife’ın yeni sahibi StreamNation oldu

picturelife-070714 (1024 x 684)

Fotoğrafları yedeklemek için Google, Apple, Microsoft, Dropbox ve Flickr gibi büyük şirketler dışında alternatif çözüm sunan servislerin sayısı her geçen gün azalıyor. Bu alternatif servisler arasında ön plana çıkanlardan biri olan Picturelife da StreamNation tarafından satın alındı.

Satışın ardından pek çok kişi Picturelife’ın yakında kullanıcılarına veda edeceğini düşünse de, şirketten yapılan açıklamada platformda saklanan fotoğrafların güvende olduğu belirtildi. Picturelife yöneticileri geçtiğimiz yılın sonlarına doğru servisin uzun vadeli geleceğine ilişkin kaygılarını ve müşterilerini memnun edememe endişelerini dile getirmişlerdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRPicturelife: Fotoğraflarınızı hem yedekleyin hem düzenleyin

Picturelife’tan yapılan açıklamada şirketin asla kâra geçemediğinin de altı çizildi. Bu da servisin ayda 15 dolar karşılığında sunduğu sınırsız depolama alanı teklifinin pek fazla kişiyi cezbetmediğini gösteriyor. Picturelife’ın fotoğraf saklama konusundaki mahareti göz önüne alınınca bu durumun kulağa oldukça üzücü geldiğini belirtmek gerekiyor.

StreamNation’ın kendileriyle aynı hayali paylaştığını belirten Picturelife ekibi, kullanıcılarının fotoğraflarını ömür boyunca güvenli biçimde saklama hedefinde bir değişiklik olmadığını vurguladı. Yapılan açıklamada iki şirket arasında bundan sonraki sürecin nasıl işleyeceği konusunda bilgi verilmese de, StreamNation’ın kendisine ait sunucuları olduğu için Picturelife’ın hizmetlerini Amazon’un S3 sunucusundan StreamNation bünyesine taşıması muhtemel gözüküyor. StreamNation da kısa vadede bir değişim yaşanmayacağının sözünü verirken, PictureLife ekibinin ortaya koyduğu etkileyici çalışmanın korunacağı belirtildi.

İLGİLİ HABERLER