Teknoloji

Valve Steam Link macOS uygulamasını yayınladı

valve steam link macos

Valve, Steam Link macOS uygulamasını kullanıcılarla buluşturmaya başladı. Uygulama sayesinde Steam kullanıcıları, bilgisayarlarındaki Steam oyunlarını Steam Link yüklü diğer uygulamalara aktarılabilecek.

Steam’in macOS uygulamasında bu aktarım özelliği zaten mevcuttu. Ancak Steam Link sayesinde bu özelliği bilgisayarı daha “az yorarak” kullanmak mümkün olacak. Mac App Store’daki Steam Link uygulamasının büyüklüğü sadece 30 MB. Steam’in standart macOS uygulaması ise cihazda 1 GB yer kaplıyor.

Steam Link’in macOS kullanıcıları için yararlı olacağını tahmin etmek pek zor değil. AAA kategorisindeki popüler oyunlar genellikle macOS sahipleriyle buluşmuyor. Mac kullanıcılarının cihazlarına Windows yüklemeleri veya sanallaştırma uygulamalarını kullanmaları gerekebiliyor.

Valve, Steam Link macOS uygulamasından bir süre önce Linux uygulamasını da çıkarmıştı. Steam Link’e artık macOS, Linux, Android, iOS ve Raspberry Pi üzerinden erişilebiliyor. Kullanıcıların sadece Steam Link uygulamasını indirmeleri ve cihazlarını uygun oyun kumandasıyla eşleştirip PC’ye bağlamaları gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER