Teknoloji

Valve, SteamOS 3.5 güncellemesi ile Steam Deck’e yeni özellikler getiriyor

valve steam deck 2

Steam Deck kullanıcılarına müjde! Valve, Steam Deck için SteamOS’un 3.5 güncellemesini duyurdu. Bu güncelleme, Steam Deck deneyiminizi daha da zenginleştirecek önemli ekran ayarlarını ve performans iyileştirmelerini beraberinde getiriyor. Steam web sitesindeki bir blog yazısında bu güncellemeye dair tüm detayları bulabilirsiniz.

Güncellemenin getirdiği iki büyük özellik, değişken yenileme hızı (VRR) ve HDR desteği. Bu özellikler, Steam Deck’inizi uyumlu bir harici ekranla kullanıyorsanız devreye girecek. Valve, uyumlu bir ekranınız varsa HDR’yi etkinleştirebileceğinizi belirtirken, uyumlu bir USB-C adaptörüne sahipseniz VRR’yi kullanabileceğinizi ifade ediyor.

Ayrıca, şirket Steam Deck’in varsayılan renk işlemini “sRGB renk gamını taklit etmek” olarak değiştirdi. Valve, bu değişikliğin “biraz daha sıcak ve canlı bir renk görünümü” sağlayacağını söylüyor. Eğer bu değişikliği beğenmezseniz veya kendi ayarlarınızı denemek isterseniz, Valve ekranın renk canlılığını ve sıcaklığını ayarlamanıza olanak tanıyan ayarlar ekledi.

Steam Deck güncellemesinde ekran ayarları dışında iyileştirmeler de var

Güncelleme, sadece ekran ayarlarıyla sınırlı kalmıyor, aynı zamanda grafik sürücülerinin güncellenmesini de içeriyor ve bu güncellemeler birçok performans ve işlevsellik artışı getiriyor. Valve, güncellemenin “Starfield için geliştirilmiş performans” getirdiğini belirtiyor. Bethesda’nın muhteşem uzay RPG’si Steam Deck için onaylı değil, ancak bu, oyuncuların el tipi oyun PC’sinde oyunu oynamasına engel olmuyor.

Ayrıca Valve, yeni güncellemenin “uyku modundan biraz daha yüksek dönme hızı” eklediğini söz veriyor.

Steam Deck’in Linux masaüstü modu kullanıcıları için, temel Arch Linux güncellenmiş durumda ve güncellenmiş bir Discover uygulama mağazası, bileşenler ve yeni bir pencere düzenleme sistemi içeren yeni bir Plasma masaüstü arayüzü ile birlikte geliyor.

BIOS artık “voltaj ofset ayarlarına” sahip. Bu da Steam Deck’i daha kolay bir şekilde undervolt ya da overclock yapabileceğiniz anlamına geliyor, ancak kesin olmak için kontrol etmek gerekecek.

SteamOS 3.5 önizlemesini denemek istiyorsanız, Ayarlar > Sistem > Sistem Güncelleme Kanalı > Önizleme yolunu izleyebilirsiniz. Eğer önizleme sürümü sizin için çok kararsızsa, her zaman Stabil kanala geri dönebilirsiniz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER