Teknoloji

Valve Index’in üstündeki sır perdesi kalkmaya başladı

valve index

Valve‘ın yeni sanal gerçeklik başlığı Valve Index‘in ürün sayfası, hesaplanandan biraz daha erken biçimde internete sızdı. Söz konusu sayfayı “Wario64” rumuzlu Twitter kullanıcısı ortaya çıkardı. Bu sayfa detay bakımından çok zengin olmasa da, Valve Index hakkında daha önce yapılan paylaşımlara kıyasla daha fazla bilgi barındırıyor. Yeni sanal gerçeklik başlığının bazı dikkat çekici detaylarını da bu sızıntı sayesinde görmek mümkün oluyor.

Valve Index’te ilk olarak iki taraftan da sarkan entegre, arkası açık kulaklıklar çıkıyor. Bu enteresan tasarım çözümü, kullanıcıların sanal gerçekliğin içine girmişken de etraflarında olup bitenden tam olarak kopmamasını sağlıyor. Entegre kulaklıklar sanal gerçeklik başlıkları için yeni bir şey olmasa da, arkası açık kulaklık tasarımının pek de yaygın olmadığını söylemek gerekiyor.

Ürün sayfasında Valve Index’te hangi girişlerin bulunduğunu görmek de mümkün oluyor. DisplayPort 1.2 ve USB 3.0, giriş listesinin göze ilk çarpan üyeleri oluyor. Sistem gereksinimlerinde ise bağlı bilgisayarlarda Nvidia GTX 1070 veya üstü bir ekran kartının tercih edildiği belirtiliyor. Index ile birlikte kullanıcılara sunulacaklar arasında güç adaptörü prizleri, çift taraflı contalar ve bir güç adaptörü de bulunuyor.

valve indexValve Index’in erken sızan ürün sayfasında baz istasyonlarıyla ilgili bilgi barındıran başka bir sayfaya giden bir bağlantı da bulunuyor, ancak bu bağlantı çalışmıyor. Index’in ürün sayfasında kamera sensörü kurulumları hakkında bilgi verilmiyor. Bu da sanal gerçeklik başlığının önemli bir yönünün henüz karanlıkta olduğu anlamına geliyor. Ürün sayfası “Knuckles” adını taşıyan kontrol cihazının adının ise “Valve Index Controllers” olacağını doğruluyor.

Valve Index ile ilgili daha fazla detayı görmek için 1 Mayıs’ı beklemek gerekiyor. Sanal gerçeklik başlığı, bu tarih itibarıyla ön siparişe çıkacak. Şirket tarafından The Verge sitesine gönderilen açıklamaya göre, Index’in ilk kullanıcılarıyla buluşması ise haziran ayında gerçekleşecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER