Manşetler

Valve Index VR başlığının fiyatını ve çıkış tarihini duyurdu

valve index vr

Valve, yeni sanal gerçeklik başlığı Valve Index VR’ın fiyatını ve çıkış tarihini açıkladı. 28 Haziran’dan itibaren, yeni kumandalarla birlikte 749 dolarlık fiyat etiketiyle satışa sunulacak başlık bugün itibarıyla ön siparişe çıkıyor.

Söz konusu paketin içinde deniz feneri sensörleri bulunmuyor. Bunlara ya önceki nesil HTC Vive başlığından sahip olmak ya da 999 dolarlık, içinde kumandaların, başlığın ve izleyicilerin bulunduğu Valve Index paketini tercih etmek gerekiyor.

Bu paketi de tek seferde para harcamak için çok yüksek bulanlara Valve, başka hiçbir şirketin daha önce yapmadığı bir uygulamayı sunuyor. Her bir parçayı tek tek satıyor.

Valve Index Headset başlığı tek başına 499 dolara satın alabilirsiniz. Index Controller kumandalar 279 dolara, yeni baz istasyonu da 149 dolara satılıyor.

valve index vr

Valve, sanal gerçeklik başlığıyla ilgili detayları tam da Facebook’un F8 etkinliğinin açılış konuşmasını düzenlediği zamanda açıkladı. Facebook CEO’su Mark Zuckerberg, F8 etkinliğinde Oculus Quest ve Oculus Rift S başlıklarının mayıs ayında 399 dolara çıkacağını açıkladı.

Valve Index’in fiyatının neden bu kadar yüksek olduğu biraz açıklama gerektiriyor. Fiyat biraz yüksek, ancak Valve’ın özellikler açısından piyasadaki en iyi VR başlığını sunmak için gayret gösterdiği anlaşılıyor.

Steam Store’da yer alan bilgilere göre Index’te göz başına 1440 x 1600 piksel çözünürlük sunan LCD RGB ekran kullanılıyor. Bu da rakip Oculus Quest’te bulunan OLED ekrana göre yüzde 50 oranında daha fazla piksel sunulduğu anlamına geliyor.

Valve Index, 120 Hz’lik doğal yenileme hızında çalışırken, geriye dönük 90 Hz uyumluluğu ve 144 Hz’lik deneysel kullanım modunu da destekliyor. Bunlara ek olarak, Index VR başlığının piyasadaki diğer başlıklara nazaran 20 derece daha geniş görüş açısı bulunuyor. Çığır açıcı nitelikteki bu özellikler fiyatın yüksekliğini anlamamıza yardımcı oluyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER