Eğlence

Valve’ın toplam 18 milyon dolar ödüllü Dota 2 turnuvası DDoS saldırısı nedeniyle durdu

the-international-dota-2-050815

Valve’ın Dota 2 için geleneksel olarak düzenlediği turnuvası The International, bu yılki yüksek katılımcı sayısı ve 18 milyon dolarlık ödül havuzuyla adından söz ettirmişti. Ancak oyunun sunucularına düzenlenen bir DDoS saldırısı, turnuvanın durmasına neden oldu. Yerel kablosuz ağlar üzerinden oynanan geçmiş oyunların aksine, Dota 2 oynamak için internet bağlantısına sahip olmak gerekiyor. Bu da oyunu çevrim içi saldırılara açık hâle getiriyor.

VentureBeat’te yer alan habere göre, Valve’ın sahne üstü yorumcuları etkinlik alanını dolduran katılımcılara DDoS saldırısı nedeniyle turnuvaya ara verildiği duyurusunu yapmak zorunda kaldı.

Yaşanan teknik problem, Valve’ın gelecekteki turnuvaları nasıl düzenleyeceği ve neden Dota 2’nin ana sunucularına dayanmayan korunmuş bir sürüm yaratmadığı sorusunu akıllara getirdi. Söz konusu sürümü hazırlamak söylendiği kadar kolay olmasa da, bu tarz problemlerin tekrarlanmasını önlemek için en etkin önleyici çözüm gibi gözüküyor.

Ortada 18 milyon dolarlık bir ödül havuzunun bulunduğu bir turnuva için daha sıkı güvenlik önlemlerine ihtiyaç duyulduğunu söylemek hiç yanlış bir önerme olmayacaktır. Türkiye saatiyle 00:20’de turnuvanın yeniden başladığı belirtildi.

İLGİLİ HABERLER