Eğlence

Gabe Newell toplam 18 milyon dolar para ödüllü Dota 2 turnuvasının açılışını yaptı

Valve’ın icra kurulu başkanı Gabe Newell, Seattle’da düzenlenen dünyanın en çok kazandıran eSpor turnuvası The International 5’in açılışını gerçekleştirdi. Valve’ın en çok oynanan oyunu Dota 2’nin ekseninde düzenlenen turnuvaya katılım ücretsiz.

Ancak katılımın ücretsiz olması, ortaya etkileyici bir ödül havuzunun çıkmasını engellemiyor. Turnuvada dağıtılacak toplam ödül miktarının 18 milyon dolar olduğu belirtilirken, bu havuzun oluşumunda temel kaynağın uygulama içi satın almalar olduğu ifade edildi.

Oynayanlarda bağımlılık yaratan Dota 2, oyun izlemeyi sevenlerin dikkatini de fazlasıyla çekiyor. Özellikle Twitch gibi canlı oyun yayını servislerinden gelen izleme rakamları, bu ilgiyi ortaya koyuyor. Dota 2’nin popülaritesi League of Legends kadar yüksek olmasa da, bu durum The International’ın oyun dünyasındaki en önemli turnuva olduğu gerçeğini değiştirmiyor.

Playoff aşaması süren The International’ın finali 8 Ağustos tarihinde gerçekleştirilecek. Turnuva Valve’ın oluşturduğu Dota 2 sitesi, YouTube ve Twitch üzerinden takip edilebiliyor. YouTube’un yayınında iki saat geriye gitmenin mümkün olduğunu belirtmek gerekiyor. Dota 2 ile yeni tanışanlar için Valve’ın özel bir izleme kanalı oluşturduğunu belirtmekte de fayda var.

İLGİLİ HABERLER