Teknoloji

Vaio S ile Turbo zamanı en yüksek seviyeye çıkıyor

vaio sSony, Vaio markalı dizüstü bilgisayarları üretmeyi bırakmış olabilir. Ancak bu marka yaşamaya ve çatısı altında yeni ürünler sunmaya devam ediyor. Son model olan Vaio S, yoğun işleri sırasında Turbo gücü isteyenlere hitap ediyor.

Kurumsal müşterileri hedefleyen bu dizüstü bilgisayarın tasarımı ve portları çoğunlukla geçen yılın modelininkiyle aynı tutulmuş. VGA portu hâlâ var, USB-C portu ise hâlâ yok. Ancak içteki bileşenler güncellenmiş, Intel’in 8. nesil Core işlemcilerine yer verilmiş.

Vaio TruePerformance olarak adlandırılan bir teknoloji kullanan bu dizüstü bilgisayar, dizüstü bilgisayarın CPU’sunu belirli anlarda yüksek performansa çıkaran, Intel’in Turbo Boost Technology 2.0 adlı teknolojisinden yardım alıyor. Normalde, güç tüketimi ve ısı salınımı performans yükselmesinin bu türdeki bir dizüstü bilgisayarda uzun süreli olmasına yetmiyor. Ancak Vaio, Vaio S’in daha uzun süreli yüksek seviyede performans aralıklarına olanak sağladığını söylüyor. Üstelik güçlendirilmiş güç beslemesi ve iyileştirilmiş soğutma sistemi de elde edilen yüksek performansın daha uzun süre korunmasına yardımcı oluyor.

Vaio S, ultra ince ve hafif dizüstü bilgisayarlar ile daha güçlü olan iş istasyonu dizüstü bilgisayarlar arasında ince bir denge tutturuyor. Ancak Intel HD Graphics 620 grafik işlemci birimi, grafik gücü isteyenlerin ihtiyaçlarına cevap vermeyebilir.

Vaio S’in Core i5 işlemcili modeli 1199 dolardan başlayan fiyatlarla sunuluyor. En tepede yer alan; Core i7 işlemci, 1 GB PCIe SSD ve 16 GB RAM’li model ise 2199 dolara satılıyor.

İLGİLİ HABERLER