ManşetlerSatın Alma Rehberi

Uzaktan eğitim için uygun ürün tavsiyeleri [Video]

Uzaktan eğitim için uygun ürün tavsiyeleri [Video]

2020-2021 eğitim-öğretim sezonu uzaktan eğitim ile başladı. İlkokul birinci sınıflar için yüz yüze eğitim programı açıklandı, ancak şu an için daha üst sınıflarda okuyan öğrenciler derslerine evlerinden, TV veya internet üzerinden katılacaklar. Uzaktan eğitim döneminin verimli geçmesi için eldeki donanımların ihtiyaçları karşılayacak seviyede olması ve ayrıca bütçeyi de sarsmaması önemli. Bu videomuzda uzaktan eğitim için bir ürün sepeti oluşturduk ve her kategoriden birkaç ürün seçtik. Bu videoda yer verdiğimiz ürün seçeneklerinden çok daha fazlasını MediaMarkt mağazalarında ve mediamarkt.com.tr‘de bulabileceğinizi belirtmeden geçmeyelim.

Casper Nirvana C350

casper nirvana c350

Eğer bütçenizi 3000-4000 TL seviyesinin daha üstüne çıkarmak istemiyorsanız, o hâlde Casper Nirvana C350 çocuğunuz için uygun modellerden bir tanesi olabilir. Sahip olduğu beşinci nesil Intel Core i3-5050U belki çok yüksek performans sunmayacaktır. Ancak çocuklarınızın ödevleri veya okul araştırmaları için yeterli gücü sağlayacaktır. 4 GB RAM ve 240 GB SSD videoda gördüğünüz modeli tamamlıyor. Bununla birlikte farklı fiyat noktalarında konfigürasyonlar da bulunuyor. Nirvana C350’nin şık bir tasarıma sahip olduğunu görüyoruz. Tam Q klavyesi yeterli tuş aralıklarına ve yumuşak tuşlara sahip. Yazı yazarken yormayacaktır. İzleme dörtgeni de çok büyük değil, ancak bilgisayar mouse olmadan kontrol etmek için yeterli olacağını söyleyebiliriz. Nirvana C350’nin 14 inç ekranı 1366 x 768 piksel çözünürlüğe sahip. 220 nit ile ortalama bir parlaklık değeri var ve evden eğitim sırasında çocuklarınız için yeterli olacaktır. C350’nin en önemli özelliklerinden bir tanesi ekranın üst kısmındaki web kamerasına yerleştirilen gizlilik kapağı oluyor. Kullanmadığınız zamanlarda bu kapağı kapatarak kameranın fiziksel olarak da engellenmesini sağlayabilirsiniz. Web kamerası da iyi bir görsel kalite sunuyor. Aynı sınıftaki diğer kameralara göre daha aydınlık bir görünüm söz konusu. Sahip olduğu özelliklere nazaran C350’nin uygun bir fiyat noktasından sunulduğunu görüyoruz.

Casper Nirvana X400

Casper Nirvana X400

Bütçesini biraz daha yukarılara çıkarabilecekler için Nirvana X400 de uygun bir seçenek olabilir. Bu dizüstü bilgisayar hafif ve ince gövdesiyle dikkat çekiyor. 1.29 kg ağırlıklı ve 18.9 milimetre kalınlığında gövdesiyle her yere rahatlıkla taşınabiliyor. Özellikle üniversite öğrencileri için bu dizüstü bilgisayar kullanışlı olacaktır. Nirvana X400, Intel’in 10. nesil CometLake tabanlı U işlemcileriyle birlikte geliyor. Donanım bileşenlerine göre de fiyat değişiklik gösteriyor. Bütçenizi fazla zorlamadan birkaç yıl boyunca ihtiyaçlarınızı karşılayacak bir sistem oluşturabilirsiniz.

Samsung Galaxy Tab A 10.1

samsung galaxy tab a 10.1

Tabletler de dizüstü bilgisayarlar kadar kullanışlı uzaktan eğitim araçları. Özellikle de dokunmatik ekranları sayesinde küçük öğrencilerin online derslerini tek başlarına kontrol etmeleri kolaylaşacaktır. Samsung Galaxy Tab A 10.1, büyük bir ekranı şık metal gövdeyle buluşturan tasarıma sahip. 10.1 inç TFT ekranı 1920 x 1080 piksel çözünürlükle geliyor. Samsung yapımı Exynos 7904A işlemciyle çalışıyor. 2 GB RAM, 32 GB dahili hafıza, microSD kart yuvası, 8 megapiksel arka kamera, 5 megapiksel ön kamera gibi başlıca özellikleri bulunuyor. 802.11ac Wi-Fi desteği sayesinde de ev içinde iyi bir kablosuz ağ performansı sunacaktır. Android işletim sistemiyle gelirken üstünde de Samsung’un kolay kullanımlı One UI kullanıcı arayüzü bulunuyor.

Lenovo Tab M8

lenovo tab m8

Özellikle küçük öğrencilerin ellerinde ve çantalarında rahatlıkla taşıyacakları, online dersleri de kolaylıkla takip edecekleri bir tablet olarak Lenovo Tab M8’i önerebiliriz. 8 inç HD IPS ekran barındıran bu tablette MediaTek Helio A22 işlemci bulunuyor. 2 GB RAM ve 32 GB dahili hafıza da buna eşlik ediyor. Arkada 5 megapiksel çözünürlüklü ve 1080p video kayıt yetenekli bir kamera var. Önde de 2 megapiksel, 720p kamera var. Öndeki kamera video görüşmeleri ve online dersler için yeterli olacaktır. Android 9 Pie ile çalışan bu tablet derslerle ilgili uygulamaları kullanmak için de elverişli görünüyor.

Canon Pixma E414

canon pixma e414

Uzaktan eğitim süresince ödev teslimleri de genellikle internet üzerinden olacaktır. Ancak fırsat bu fırsat deyip yeni bir yazıcı almayı düşünenler için Canon Pixma E414 önerilebilir. Siyah ve renkli olmak üzere iki adet FINE kartuş ile çalışan Pixma E414, Windows ve Mac’in de aralarında bulunduğu geniş bir işletim sistemi desteğine sahip. A4, A5, 10 x 15, Zarf gibi birçok kağıt boyutunu destekliyor. Aynı zamanda düz kağıdın yanı sıra fotoğraf kağıdıyla da kullanım imkanı sunuyor. Üst kısmında tarayıcısı da var. Düz yataklı fotoğraf ve belge tarayıcı yaklaşık 19 saniyelik bir hıza sahip. Ayrıca saniyede 21 adet siyah-beyaz kopya alma yeteneği de mevcut. Kolay kullanım için sol kenarda kontrol tuşları da bulunuyor.

TP-Link Archer VR300

tp-link archer vr300

Online ders sırasında görüntünün gitmesini, öğretmenin sesinin kesik kesik gelmesini istemiyorsanız, evinizdeki internet bağlantısının iyi ve verimli şekilde çalıştığından emin olmalısınız. TP-Link’in çok ilgi gören modellerinden olan Archer VR300, sahip olduğu özelliklerle iyi ve verimli bir bağlantıyı garanti altına alıyor. VDSL ve ADSL bağlantı destekli modem ve router cihazı aynı zamanda fiber bağlantılarla da kullanılabiliyor. Eğer internet servis sağlayıcınız izin veriyorsa, binanızın panosundan gelen Ethernet kablosunu doğrudan cihazın arkasındaki giriş portuna bağlayabilirsiniz. Sahip olduğu ebeveyn kontrolü sayesinde çocuklarınızın güvenilir biçimde internete bağlanmasını sağlayan Archer VR300, aygıta ve uygulamaya göre ağ trafiğine öncelik tanıyor. Güvenlik duvarı ve gelişmiş güvenlik özellikleriyle de evinizdeki ağı dışarıya karşı korur. Türkçe destekli arayüzü sayesinde de kolay kurulum sağlayan Archer VR300’ün dört adet 5 dBi güçlü anteni de sinyal yönetimini verimli şekilde yapmanızı mümkün kılıyor.

JBL Tune 500BT Kablosuz Bluetooth Kulaklık

jbl tune 500bt

Öğretmenler, online ders sırasında genellikle öğrencilerin bir kulaklık takmasını istiyor. Bu sayede hoparlörlerden kaynaklanan yankının önüne geçiliyor. Aynı zamanda çocuklar da çevreden izole olarak derslerine yoğunlaşabiliyor. Çocuğunuzun rahat etmesini istiyorsanız, daha çok kulak üstü kulaklıkları tercih etmelisiniz. JBL Tune 500 BT Kablosuz Bluetooth Kulaklık, yumuşak pedleri sayesinde çocuğunuzun kulaklarının rahat etmesini sağlayacaktır. Hafifliği de önemli artılardan. Katlanabilir yapısı sayesinde pratik biçimde muhafaza ediliyor ve taşınıyor. Bluetooth desteği sayesinde kablolardan kurtulmak ve daha rahat hareket etmek de mümkün oluyor. Üzerindeki mikrofonu sayesinde görüntülü görüşmeler ve online dersler için de uygun. Farklı renk seçenekleriyle her zevke de hitap ediyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER