Teknoloji

USB Type-C HDMI bağlantı kabloları sayesinde kolay görüntü aktarımı mümkün olacak

hdmi alt modu

usb type-c hdmiHDMI bağlantısının arkasındaki HDMI Licensing lisans grubu, HDMI Alternate Mode (HDMI Değişimli Modu – HDMI Alt Mode) olarak adlandırılan yeni bir HDMI arayüzünün duyurusunu gerçekleştirdi. Bunun sayesinde USB-C portuna sahip olan akıllı telefonlar, tabletler, 12 inç MacBook veya Galaxy TabPRO S gibi cihazlar HDMI bağlantılı 4K ekranlara veya TV’lere tek bir kabloyla, arada herhangi bir adaptör veya yardımcı aygıt olmadan bağlanabilecek.

HDMI Alt Modu 4K’ye varan çözünürlük, ARC (Ses Dönüş Kanalı), 3D, HDMI Ethernet kanalı, CEC (Tüketiciği Elektroniği Kontrolü) gibi HDMI 1.4b özelliklerinin hepsini eksiksiz şekilde destekleyecek. HDMI kablosu kaynak tarafında USB Type-C konnekötünü, monitör veya TV tarafında ise herhangi bir HDMI bağlantısını kullanacak. HDMI ekranlara bağlanmak için çeşitli adaptörlerin veya ara bağlantı aygıtlarının kullanıldığı diğer Alt Modu görüntü teknolojilerinin aksine, HDMI Alt Modu basit bir USB Type-C HDMI kablosuyla kolay görüntü bağlantısı sağlayacak.

Şu anda HDMI destekli bir 4K monitörü veya TV’yi 12 inç MacBook’a bağlamak için Apple’ın USB-C Dijital AV Çoklu Bağlantı Adaptörü gibi bir ara bağlantı aygıtına gerek duyuluyor. HDMI Alt Modu ile basit bir kablo bağlantı için yeterli olacak.

İLGİLİ HABERLER