Teknoloji

Under Armour’ın güvenlik açığı 150 milyon MyFitnessPal kullancısını etkiledi

under armourPopüler spor ürünleri şirketi Under Armour, yaşanan bir güvenlik açığının kendisine ait MyFitnessPal servisinin 150 milyon kullanıcısını etkilediğini açıkladı. Şirket söz konusu açıktan 25 Mart itibarıyla haberdar olduğunu duyururken, onaylanmamış tarafların hesaplara erişimini geçtiğimiz şubat ayının sonları itibarıyla kestiğinin altını çizdi. Şirket; kullanıcı isimlerinin, e-posta adreslerinin ve karıştırılmış şifrelerin güvenlik açığı sonunda ortaya çıktığını belirtti.

MyFitnessPal uygulaması herhangi bir resmi veri talep etmediği için meydana gelen güvenlik açığı bu tarz bilgileri gün yüzüne çıkarmadı. Ödemelerde kullanılan bilgiler de ayrıca toplanıp işlendiği için açığa çıkmadı.

MyFitnessPal, açığın keşfedilmesinin ardından 29 Mart itibarıyla kullanıcılarına durumu e-posta yoluyla ve bildirimler aracılığıyla aktarmaya başladı. Uygulama kullanıcılarına hesap bilgilerini korumaya almak adına şifrelerini değiştirmelerini tavsiye etti.

Söz konusu açığın Under Armour bünyesindeki diğer fitness uygulamaları Map My Run, Map My Fitness ve Record’u etkilemediği belirtildi. Şirket, MyFitnessPal uygulamasını 2015’in başlarında 475 milyon dolar karşılığında satın almıştı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER