Teknoloji

Under Armour Endomondo ve MyFitnessPal’i 560 milyon dolar karşılığında satın aldı

under-armour-050215

Son zamanların popüler spor ekipmanları üreticileri arasında yer alan Under Armour, fitness platformları Endomondo ve MyFitnessPal’i satın aldığını açıkladı. Şirket kısa bir süre önce de HTC ile işbirliğine gitmiş ve HTC ürünlerinin doğrudan kendisine ait UA Record platformuna kayıt olmasının önünü açmıştı.

Endomondo’nun sosyal fitness ağının 8 yıllık bir geçmişi bulunuyor. Platformun mobil uygulaması ise tüm dünyada 20 milyonu aşkın kayıtlı kullancıya sahip. Geniş yemek veri tabanı ve diyet takip özellikleriyle ön plana çıkan MyFitnessPal’in ise 80 milyon kullanıcısı bulunuyor. Her iki uygulama da kullanıcıların sağlıklı yaşam hedeflerine ulaşmasına katkı sağlamayı amaçlıyor.

Under Armour’un son finansal sonuçlarına bakıldığında Endomondo için 85 milyon dolar, MyFitnessPal içinse 475 milyon dolar ödendiği görülüyor. Yapılan açıklamada her iki uygulamanın da Under Armour’un mevcut platformları MapMyFitness ve UA Record’u destekleyeceği belirtildi. Endomondo ve MyFitnessPal’in 100 milyonu aşan toplam kullanıcı sayılarının da Under Armour’un kararında etkili olduğu düşünülüyor.

Gerçekleştirilen satın almaları değerlendiren Under Armour CEO’su Kevin Plank, her iki uygulamanın da fitness ve beslenme konusunda saygın bir yere ve uzmanlığa sahip olduğunu belirtti. Plank iki şirketin de Under Armour’a kullanıcılarını daha sağlıklı yaşam tarzlarına ulaştırma hedefleri konusunda yardımcı olacağını sözlerine ekledi.

Endomondo için tüm prosedürler nihayete erdirilirken, MyFitnessPal’in Under Armour’a satış sürecinin 2015 içinde tamamlanması bekleniyor. Her iki platform da Under Armour bünyesinde bağımsız olarak faaliyet göstermeye devam edecek.

İLGİLİ HABERLER