EğlenceTeknoloji

Ücretsiz GTA 5’e gelen yoğun talep Epic Games Store’u çökertti

gta 5 epic games store

Epic Games Store, ücretsiz olarak dağıtılacağı açıklanan GTA 5 oyununa gelen yoğun ilgiye dayanamadı. Mağazada bir oyunun perşembe günü Türkiye saatiyle saat 18.00’de ücretsiz olarak dağıtılacağı duyurulmuş ve geri sayım başlatılmıştı. Daha sonra Epic Games’in resmi Twitter hesabından yapılan bir paylaşımla bu oyunun Grand Theft Auto V olduğu açıklanmıştı. Belirtilen saatin gelmesiyle birlikte Epic Games Store mağazası tamamen çöktü. Haberi yayınlarken siteye girmeye çalıştığımızda bile erişim sağlanamıyordu.

Epic, ücretsiz oyun dağıtımının başladığı saatten hemen sonra ve yaklaşık iki saat sonra attığı tweetlerde mağazaya erişimde sıkıntı yaşandığını kaydetti. İlk tweette ” Şu anda Epic Games Store’da yüksek trafik yaşıyoruz. Kullanıcıların şu anda yavaş yükleme süreleri, 500 hatası veya başlatıcı sorunları yaşıyor olabileceğinin farkındayız ve çözmek için aktif olarak çalışıyoruz. En kısa zamanda yeniden bilgi vereceğiz.” ifadesi yer aldı.

Daha sonraki tweette ise “Birçok kullanıcının şu anda Epic Games Store’a erişemediğini biliyoruz. Trafiği azaltmak için bir çözüm üzerinde çalışmaya devam ederken gösterdiğiniz sabır için teşekkür ederiz.” denildi.

Aslında GTA 5 meraklılarının acele etmesine gerek yok. Çünkü tweet üzerinden sızan bir bilgiye göre, ücretsiz olarak dağıtılan oyun 21 Mayıs tarihine kadar indirilebilecek.

Görünen o ki, Epic Games Store’a gelen yüksek trafik diğer Epic servislerini de etkilemişe benziyor. Fortnite’ın resmi Twitter hesabından geçilen bir mesajda iOS, Android, Mac ve PC’de görülen sorunların incelendiği dile getirildi.

Ayrıca Epic’in Battle Breakers adlı mobil oyununda da bazı sorunların yaşandığı, Epic’in servisleri için açtığı durum sayfasından anlaşılıyor.

Bu arada Epic Games Store yeniden işler hâle geldiğinde GTA 5’i edinmek isterseniz, öncelikle Epic Games’ten ücretsiz oyunları almak için iki faktörlü kimlik doğrulamayı etkinleştirmeniz gerekiyor. Bu bağlantıdan söz konusu işlemin nasıl yapılacağını öğrenebilirsiniz.

Epic Games Store, Aralık 2018’deki açılışından bu yana bir düzine oyunu ücretsiz olarak sundu. Şirket ocak ayında 2020 yılı boyunca da ücretsiz oyun dağıtımını sürdüreceğini kaydetmişti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER