Ulaşım

Uber tüm uygulamalarla entegre olmak istiyor

uber-160715

Son zamanlarda bir uygulamada Uber butonunun bulunması, o uygulamanın teknolojik sofistikeliğinin bir göstergesi olarak niteleniyor. Yazılımcılar adına uygulamaya söz konusu butonu yerleştirmek, hedef kitlenin ne olduğunu kısa yoldan gösterme imkanını sağlıyor. Genç, eğitimli, varlıklı ve şehirli müşterileri tavlamak için Uber önemli bir araç işlevi görüyor. Popüler ulaşım servisi, yazılımcıların mesajlarını daha kolay vermesinin önünü açmaya hazırlanıyor.

Şirket, uygulamalarına butonu ekleyerek kullanıcılarına kolay ulaşım şansı sağlamak isteyen yazılımcılardan kontrol paneline kaydolmalarını istiyor. Bu panele kaydolan geliştiriciler, kendilerine sağlanan kod satırını iOS veya Android uygulamalarına ekleyebiliyor.

Yazılımcılar Uber butonunu, uygulamada gösterilen herhangi bir adresin yanında görünebilecek şekilde ayarlayabilecek. Kullanıcılar diledikleri takdirde özelliği kendi istedikleri doğrultuda optimize edebilecek. Yolculuk planlaması da buton üzerinden gerçekleştirilebilecek. Şirket, buton sayesinde geliştiricilere biraz olsun ekstra gelir kazandırmayı da vadediyor.

Şirketin API ve stratejik ortaklıktan sorumlu ürün müdürü Chris Saad, söz konusu buton sayesinde kullanıcıların uygulamalarda belirtilen adreslere ulaşımının önemli ölçüde kolaylaşacağını dile getirdi. Böylelikle uygulamaların farklılaşma yolunda önemli adımlar atabileceğini söyleyen Saad, yolcuların “büyülü” bir deneyim yaşayacağını sözlerine ekledi.

Şu an için, Uber butonlarından para kazanma şansı sadece ABD’deki geliştiricilere sunuluyor. Geliştiriciler, uygulamaları üzerinden servise yönlendirdikleri her yeni yolcu için 5 dolar kazanıyor.

Uber, aralarında Google Haritalar’ın da bulunduğu çok sayıda uygulamayla entegre biçimde çalışıyor. Şirket, bir yıldan uzun bir süre önce servisini entegre etmek isteyen tüm uygulamalara API sağlayacağını duyurmuştu. O dönemde Starbucks, Trip Advisor, United Airlines ve Open Table gibi şirketler bu çağrıya kulak vermişti.

Ancak entegrasyon sürecinin zorlu olduğunu da belirtmekte fayda var. Derin bağlantıların düzgün biçimde çalışıp çalışmadığını görmek için yoğun testler gerçekleştirmek gerekiyor. Bu bağlantılar, kullanıcının cihazında Uber uygulamasının yüklü olup olmadığının tespit edilmesini sağlıyor. Şirket, yeni kod satırıyla bütün bu sürecin önemli ölçüde kolaylaştırılmasının önünü açıyor.

İLGİLİ HABERLER