Teknoloji

Twitter’dan etkileşimi artırmaya yönelik yeni bir çalışma

elon musk twitter

Twitter tweet’lerin altında yer alan ölçümlerin gösterimiyle ilgili bazı değişiklikleri yapmaya hazırlanıyor. Daha önce yorumla retweetlenenler olarak anılan işlemin, yani alıntılama işleminin sayısını her bir tweet altında daha fazla gözle görülür hâle getirmeye hazırlanıyor.

Twitter’dan The Verge sitesine konuyla ilgili olarak gönderilen açıklamada, “Birkaç ay önce, bir Tweette Retweetleri görmek için dokunduğunuzda Yorum İçeren Retweetleri daha görünür hale getirdik.” ifadesi yer alıyor. “Bu herkese açık. Şimdi, Yorumları içeren Retweet’leri doğrudan Tweet üzerinden erişilebilir hale getirmeyi ve bunun onları daha kolay ve daha anlaşılır hale getirip getirmediğini görmek için yeni dil (Alıntılar) yapmayı test ediyoruz.”

Görünüşe göre, yeni özelliğin adı “Alıntılananlar” olacak ve beğenilerin ve retweet edilenlerin sayısının yanında buna özel bir sayı da göreceğiz.

Twitter'dan etkileşimi artırmaya yönelik yeni bir çalışma
Görsel: The Verge

Geçtiğimiz mayıs ayında Twitter, bazı iOS kullanıcılarıyla “Yorumla Birlikte Retweetlenenler” şeklinde bir özelliği test etmişti. Burada bir tweet için gelen Beğeni ve Retweet’lerin yanında yorumlu retweetlerin sayısı da gösteriliyordu. Bu sayede bir tweet içinde alıntılanan cevapları görmek kolaylaşıyordu.

https://twitter.com/Twitter/status/1260294888811347969

Tabii ki, Twitter son birkaç aydır bundan farklı bazı kullanıcı arayüzü değişiklikleri üzerinden de denemeler yaptı. Bir sohbet dizisi içinde konuşmayı başlatanı “ilk tweet atan” etiketiyle işaretleme, bildirimler için erteleme özelliği, bir tweet için gelen cevaplar için bildirimler ayarlama da bunların arasında yer alıyordu.

Twitter daha önce de kullanıcı arayüzünde kullanıcılar arasında sohbeti iyileştirmeye yönelik bazı düzenlemeler yapmayı planladığını kaydetmişti. Şirketin ürün yönetim direktörü Suzanne Xie, bu yılın başında CES’te verdiği demeçte Twitter’ın platform üzerinde daha az sağlıklı etkileşim kurulmasıyla ilgili olarak çeşitli değerlendirmeler yaptığını belirtmişti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER