Teknoloji

Twitter trolleri susturmak için yeni bir yöntemi test ediyor

tweetdeck twitter

Twitter kullanıcılarının tacizden uzak, daha huzurlu ve özgür bir deneyim yaşaması için farklı yaklaşımları değerlendirmeyi sürdürüyor. Mikro blog servisinin bu doğrultuda test ettiği en son özellik, kullanıcıların tweet’lerine kimlerin yanıt verebileceğini en baştan belirlemesini sağlıyor.

Test edilen özellik kapsamında, Twitter’ın tweet oluşturma ekranında kullanıcılara farklı seçenekler sunuluyor. Herkesin yanıt verebileceği tweet’ler “Global” (Küresel) seçeneğiyle paylaşılıyor. Sadece takip edilen veya bahsedilen kişilerin karşılık verebileceği tweet’ler içinse “Group” (Grup) seçeneği sunuluyor. Sadece bir konuşma içindeki kişilerin yanıtlayabileceği tweet’ler için “Panel” isimli bir seçenek bulunuyor. Kimsenin yanıt veremeyeceği paylaşımlar ise “Statement” (Açıklama) formatında gönderilebiliyor.

Twitter’ın test ettiği bu yeni yaklaşım; hesabını gizli hâle getirmek istemeyen, ancak aynı zamanda da rahatsız edici yorumlar görmekten hoşlanmayan kişiler için tasarlanmışa benziyor. Bu yaklaşımın 2020 içinde tüm kullanıcılara açılması planlanıyor.

Twitter başka yenilikler de planlıyor

Mikro blog servisinin üzerinde çalıştığı yenilikler bununla sınırlı değil. Twitter’ın bir süredir test uygulamasında denediği yeni konuşma arayüzü de önümüzdeki aylarda tüm kullanıcılara açılacak. Listeleri de iyileştirmek için çalışan şirket, önümüzdeki aylarda bu listelerin görünümünün kişiselleştirmesine yönelik araçları kullanıma sunacak.

Twitter’ın test ettiği değişikliklerin sosyal ağın dinamiklerinde önemli bir değişime yol açacağı söylenebilir. Günümüzde “trol” olarak tabir edilen kitlenin varlığı Twitter’da pek çok kişiyi rahatsız etse de, bunları susturma uğruna genel diyalogun kısıtlanabilmesi Twitter’ın ana damarlarından biri olan “etkileşim”i tamamen yok edebilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER