Manşetler

Twitter zaman akışı tweetleri zaman sırası olmadan gösterecek

twitter karakter sınırı
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

twitter zaman akisi

Twitter’ın kuruluşundan bu yana tweetler ters bir kronolojik düzen içinde gösteriliyor. Yani en yeni tweet, en başta gösteriliyor. Bu özellik, yıllar içinde karmaşık bir yapıya bürünen mikro blog servisinin en anlaşılır yanlarından biri olma niteliği taşıyor. Ancak Twitter zaman akışı gerçekleştirilecek değişiklikle bu yönünü kaybedecek gibi gözüküyor.

Buzzfeed News’te yer alan habere göre, Twitter önümüzdeki haftadan itibaren zaman akışındaki ters kronolojik düzenin dışına çıkacak ve kullanıcılarına ilk olarak en güncel tweetler yerine en “ilgili” ve “yerinde” tweetleri gösterecek. Şirket bunun için algoritmik değerlerden faydalanacak.

Twitter’ın sadık kullanıcıları söz konusu fikirden memnun kalmasa da, mikro blog servisi kronolojik olmayan yeni yaklaşımını geçtiğimiz yıl bazı kullanıcılarıyla test etmişti. Ancak şirketin üst düzey yöneticilerinin yaptığı açıklamalar, gerçekleştirilecek değişikliği sürpriz olmaktan çıkarıyor. CFO Anthony Noto, 2014 yılında yaptığı bir konuşmada tweetleri ters kronolojik düzende göstermenin kullanıcılar için en makul deneyimi sunmadığını belirtmişti. Şirketten geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen testlere ilişkin yapılan açıklamada ise “Twitter kullanan insanların en iyi içeriklerle buluşmasının yollarını araştırmayı sürdürüyoruz.” sözlerini kullanmıştı. Mikro blog servisinden BuzzFeed News haberine ilişkin olarak henüz bir yorum gelmedi.

İLGİLİ HABERLER