Teknoloji

Twitter zaman akışından kenardan kenara medya gösterimini test ediyor

twitter

Twitter, iOS’teki tweet’lerde gösterilen multimedya içerikleri için kenardan kenara görünümü test ettiğini duyurdu. Bu görüntüleme biçimi zaman akışındaki videolar ve fotoğraflar için Instagram’dakine benzer biçimde, tam ekrana daha yakın bir görünüm sunuyor.

Şirket, The Verge sitesine yaptığı açıklamada bu değişikliği hem görsel hem de metin bazlı sohbetleri daha iyi biçimde desteklemek için test etmekte olduğunu kaydetti. Twitter’ın destek hesabı tarafından paylaşılan bir video sayesinde test edilen değişikliğin nasıl olduğu hakkında bir fikir edinebilirsiniz.

Bu değişiklik, belirli bir iOS kullanıcı grubunun ötesine geçtiği takdirde, Twitter’ın son birkaç yıldır üzerinde uğraş gösterdiği, görüntü kırpma konusundaki kullanıcı endişelerini ve şikayetlerini gidermesine de yardımcı olur. Daha önce çıkan bazı haberler, Twitter’ın görüntü kırpma algoritmalarının gayri resmi olarak beyaz yüzlere karşı bir eğilimi olduğunu iddia etmişti. Ve bu, Twitter’ın bu yılın başlarında doğruladığı bir şey olmuştu. Twitter, fotoğraf kırpmayı ortadan kaldırarak bu sorunu çözmeye çalıştı, ancak bu tasarım testi, Instagram tarzı görsellere vurgu yaparak işleri bir adım daha ileri götürüyor.

Doğal olarak, bazı insanlar bu değişikliği Twitter’ın yenilenen tasarımıyla birlikte ele alıyor. “Yeni Twitter” şeklinde yapılan tweet aramaları, yeni düzenin baş ağrısına neden olması ve tweetlerin uçtan uca ekran görüntülerinin kafa karıştırıcı bir şekilde gerçek bir tweet gibi görünmesi gibi birçok şikayeti ortaya çıkarıyor. Açıkçası, bu test resmi bir özellik hâline gelmeden önce, Twitter’ın yapması gereken daha fazla ince ayar olabilir.

İLGİLİ HABERLER