Eğlence

Twitter zaman akışında YouTube videolarını izlemek kolaylaşacak

elon musk twitter

Twitter kullanıcılarının doğrudan zaman akışı içinden YouTube videoları izlemelerine izin verecek bir yöntemi test ediyor. Normalde bir tweet içinde YouTube videosuna ait bir bağlantı yer alırsa, bu bağlantıya tıkladığınızda YouTube’a yönlendirilirsiniz. Eğer videoyu izlemek için Twitter’dan ayrılmak istemediyseniz, bu sizin için sinir bozucu olabilir.

Yeni özellik dün itibarıyla iOS uygulamasında test edilmeye başlandı. Böylelikle bir tweet içinde YouTube videosu görenler, bunu izlemek için Twitter’dan ayrılmak zorunda kalmayacaklar. Sonuç olarak videoları izlemek kolaylaşacak, izlemeyi bitirdikten sonra kaldığınız yerden aşağı doğru kaydırmaya devam edeceksiniz.

Twitter, paylaştığı bir tweet ile bu özelliğin nasıl çalıştığını da gösterdi.

Test şu anda içinde Kanada, ABD, Japonya ve Suudi Arabistan’ın bulunduğu ülkelerde yaşayan küçük bir grup tarafından test ediliyor. Twitter adına The Verge sitesine bir açıklamada bulunan temsilci, şu anda iOS’te gerçekleştirilen testin dört haftalık bir deney olduğunu söyledi. Sonuçlara bakılacağını ve buna göre de ölçeklendirileceğini de dile getirdi.

Bu yeni test, geçtiğimiz hafta iOS ve Android için duyurulan ve sosyal ağda ortam dosyalarını paylaşmayı ve görüntülemeyi iyileştirmeyi amaçlayan diğer iki test ile birlikte geliyor. İlk test, tweet oluşturucuya bir resim önizlemesini ekliyor, yani resimlerin bir tweet taslağı hazırlarken zaman akışında nasıl gösterileceği önceden görülür. Ayrıca şirket, 4K görüntüleri mobil cihazlara yükleme ve izleme yollarını da test ediyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER