Teknoloji

Twitter yılın son çeyreğinde yatırımcıların yüzünü güldürdü, ancak kullanıcı sayısı artışı yavaşlıyor

avrupa birliği twitter elonjet
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

twitter-yeni-kus-logo-060612

Twitter dördüncü mali çeyrek finans raporunu paylaştı. 479 milyon dolar gelir açıklayan şirketin uluslararası kabul görmüş muhasebe kurallarına tabi olmayan kârı ise 79 milyon dolar olarak kaydedildi. Rakamlar sosyal medya devi için gurur verici nitelikte sayılabilir.

Geçen yılın aynı dönemiyle karşılaştırıldığında Twitter’ın çeyrek gelirlerinin yüzde 97 oranında arttığı görünüyor. Ne var ki, kullanıcı sayısındaki artış aynı oranda olmuş gibi görünmüyor. Dördüncü çeyrekte 4 milyonun üstünde yeni kullanıcı kazanan şirketin çeyrekte gösterdiği büyüme sadece yüzde 1.4 oldu.

Yıldan yıla bakıldığında Twitter’ın kullanıcı sayısı geride kalan çeyrekte yüzde 20 artış gösterdi. Halbuki geçen yılın aynı döneminde kaydedilen kullanıcı sayısı artışı yüzde 30 civarındaydı.

Kullanıcı sayısındaki artış hızının yavaşlaması Twitter için endişe teşkil ediyor. Twitter CEO’su Dick Costolo sahte veya troll niteliğindeki hesaplara karşı daha dikkatli olacaklarını ve iyi performans göstereceklerini söyledi. Ayrıca Google ile varılan yeni işbirliği sayesinde de daha fazla kullanıcı Twitter’a katılabilir. Öte yandan Anında Zaman Akışı işlevi de Twitter’a yeni katılanların hemen ortama dalmaları ve bu sosyal ağdan verimli şekilde faydalanmalarını sağlayabilir, kullanıcıların bağlılığını daha en baştan artırabilir.

Twitter elde ettiği 479 milyon dolarlık gelirler Wall Street’in tahminlerini 25 milyon dolar kadar aştı. Ayrıca hisse senedi başına elde edilen kârlılıkta da tahminlerin neredeyse iki kat üstüne çıktı. Twitter’ın satışları 2013 ve 2014 dördüncü çeyrek dönemleri arasında iki katına yükseldi.

İLGİLİ HABERLER