Teknoloji

Twitter yanlış bilgi ile mücadele için yeni bir özellik test ediyor

twitter API Pro

Twitter yanlış bilgi ile mücadelesine devam ediyor. Şirket yanlış bilgi içermesi muhtemel tweet’lerin şikayeti için yeni bir raporlama özelliğinin testlerinin başladığını açıkladı.

Artık yanlış bilgi içeren tweet’ler de tıpkı taciz içeren veya diğer zararlı içerikleri barındıran paylaşımlar gibi, paylaşımın sağ üst köşesinden açılan menü üzerinden şikayet edilebilecek. Kullanıcılar yanıltıcı bilginin kategorisini de belirleyebilecek.

Politik kategorideki yanlış bilgiler, seçim gibi alt başlıklara ayrılacak. Sağlık kategorisinde ise kullanıcılara COVID-19 ile ilgili yanlış bilgileri şikayet etme imkanı sağlanacak. Mikro blog servisi bu yeni özelliği ABD, Avustralya ve Güney Kore’de test edilecek.

Twitter’dan yapılan açıklamada, test sürecinde her şikayetin dikkate alınmayacağı belirtildi. Ancak test sürecinde toplanan veriler, özelliğin geliştirilmesi için kullanılacak. Test, viral olmaya uygun yanlış bilgilerin tespitine de yardımcı olacak.

ABD’de Biden yönetimi COVID-19 varyantlarının yayılmasının ardından yanlış bilgilere karşı mücadeledeki tutumunu biraz daha sertleştirmişti. Joe Biden geçtiğimiz ay yaptığı bir açıklamada, Facebook gibi sosyal platformlarda aşılarla ilgili olarak paylaşılan yanlış bilgilerin insanları öldürdüğünü belirtmişti.

Bu açıklamanın ardından Beyaz Saray, sosyal ağlara koronavirüsle ilgili yanlış bilgilerin kaldırılması konusunda daha yoğun bir baskı uygulamaya başlamıştı. ABD Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan bir raporda da Twitter ve Facebook gibi platformların yanlış bilgi ile mücadele için algoritmalarını yeniden tasarlamaları gerektiği ifade edilmişti.

İLGİLİ HABERLER