Teknoloji

Twitter yanıt gizleme özelliği için testlere devam ediyor

twitter yanit gizleme
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Twitter, yanıt gizleme özelliği sunmayı ciddi şekilde değerlendirmeyi sürdürüyor. Mikro blog servisinin bu özellik üstünde çalışmaya başladığı, geçtiğimiz mart ayında ortaya çıkmıştı. Şirket, yanıt gizleme özelliğinin hâlihazırda ABD ve Japonya’da test edildiğini açıkladı.

Twitter, test ettiği yeni özelliğiyle kullanıcılarına saldırgan yanıtları silmenin dışında bir seçenek daha sunuyor. Bu özellikten Twitter’ın hem mobil uygulamalarında hem de masaüstü versiyonunda yararlanılabiliyor. Mikro blog servisi, yanıt gizleme özelliğini ilk olarak yaz aylarında Kanada’da test etmişti.

Twitter’dan yapılan açıklamada, yanıt gizleme özelliğiyle kullanıcılara sohbet üzerinde daha fazla kontrol imkanı sağlandığına dikkat çekildi. Bazı çevreler ise bu özelliğin platformdaki aykırı sesleri bastırmak için kullanılabileceğini belirtiyor. Twitter ise yanıtların kullanıcılar tarafından gizlenmesi sayesinde “sansürcü” durumuna düşmekten kurtulacak gibi görünüyor.

Twitter yanıt gizleme özelliğinin ilk testinde olumlu sonuçlar aldı

Twitter, Kanada’da gerçekleştirdiği ilk testte aldığı sonuçlardan da memnun görünüyor. Kullanıcıların genellikle ilgisiz veya rahatsız edici yorumları gizlediği belirtilirken, yanıtları gizlenen kullanıcıların yüzde 27’lik kısmı da gelecekte hareketleri üstünde daha detaylı düşüneceğini ifade etti.

Yine de, yanıt gizleme özelliğinin geleceğinin garanti altında olmadığını belirtmek gerekiyor. ABD ve Japonya’daki testlerin sonucuna göre, Twitter’ın özellikten vazgeçmesi de ihtimaller arasında yer alıyor.

İLGİLİ HABERLER