Teknoloji

Twitter gelen yanıtları saklama özelliğini test ediyor

apple twitter

Twitter kullanıcılarının paylaşımlarına gelen yanıtları saklamalarını mümkün kılacak bir özelliği test ettiğini açıkladı. Söz konusu özelliğin varlığı ise Twitter’ın açıklamasından önce yazılımcı Jane Manchun Wong tarafından ortaya çıkarıldı. Gelen yanıtların tweet sahibi tarafından gizlenmesiyle birlikte mikro blog servisindeki diyalogların akışının belirgin bir şekilde değişmesi öngörülüyor.

Bu özellik, verilen yanıtları kalıcı olarak gizlemeyecek. Ancak istenmeyen yanıtların diğer kullanıcılar tarafından görülmesi hatırı sayılır biçimde zorlaşacak. Böylelikle tweet sahipleri, paylaşımlarının etrafında hoş olmayan diyalogların ortaya çıkmasını engelleyebilecek.

Twitter adına özelliğin duyurusunu yapan şirketin kıdemli ürün müdürü Michelle Yasmeen Haq, yeni özellikle ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: “Twitter’da ilginç sohbetler başlatan kişiler bizim için gerçekten çok önemli. Onlara başlattıkları sohbetlerin mümkün oldukça sağlıklı kalmasını sağlamaları için bazı güçler veriyoruz. İnsanların engelleme, sessize alma ve şikayet etme gibi araçlarla sohbetlerin düzenini korumaya çalıştığını biliyoruz. Sessize alma ve engelleme sadece bir kişinin deneyimini değiştiriyor. Şikayet mekanizması ise sadece politikalarımıza aykırı paylaşımlarda işe yarıyor.”

Mikro blog servisinin kullanıcıları gönderdikleri tweet’in altındaki “paylaş” ikonuna dokunduklarında artık karşılarına “tweet’i gizle” seçeneceği de çıkacak. Böylelikle diğer kullanıcılar tweet’e gelen yanıtları otomatik olarak göremeyecek. Gelen yanıtları görmek için “yanıtları göster” seçeneğine tıklatmaka gerekecek.

Twitter, yanıtları gizleme özelliğiyle tweet’in orijinal sahibi ve kitle arasındaki ürün deneyimini dengelemeyi hedefliyor. Şirket, gizlenen yanıtıların sohbette rahatsız edici unsurların bulunduğu konusunda bir tür uyarı işlevi göreceğine de inanıyor.

İLGİLİ HABERLER