Eğlence

Twitter videolar için otomatik oynatma özelliğini test etmeye başlıyor

twitter çift aşamalı doğrulama
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

twitter-logo-230513

Gelirlerini artırmak adına son dönemde multimedya teklifleri üstüne biraz daha odaklanan Twitter, bu amaç doğrultusunda Facebook’un izlerini takip etmeyi sürdürüyor. Mikro blog servisi, kullanıcıların akışlarında otomatik olarak oynatılan reklam videolarını test etmeye başlıyor.

İlk etapta sadece ABD’deki bazı iPhone ve iPad kullanıcılarının test kapsamına alınacağı; bu kullanıcılara bazılarına videoların tamamının gösterileceği, bazılarına ise sürekli tekrarlanan 6 saniyelik videoların izletileceği belirtildi. Her iki gösterim biçiminde de kullanıcılar videoyu tam ekrana taşıyana kadar videonun sesinin açılmayacağının altı çizildi.

Twitter’ın kendisine ait olan Vine servisi üzerinden paylaşılan videolar teste dahil olmayacak. Sadece reklam amaçlı olarak akışlara yerleştirilen videolarda otomatik oynatma özelliği test edilecek. Bütün bu gelişmeler ortalama kullanıcılar adına kötü haber anlamına gelse de, otomatik oynatılan videoların Twitter için önemli bir gelir kaynağına dönüşmesi muhtemel gözüküyor.

İLGİLİ HABERLER