Teknoloji

Twitter uyarı etiketi bulunan paylaşımları beğenenleri de uyaracak

btk twitter
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Twitter, 2020 ABD başkanlık seçimi öncesinde yanlış bilgi içermesi muhtemel bir tweet’i retweet etmeye çalışan kullanıcılarını uyarmaya başlamıştı. Mikro blog servisi, bu uyarı mesajlarının kapsama alanını genişletmeye hazırlanıyor.

Şirket artık uyarı etiketi bulunan bir tweet’i beğenmeye çalışanları da uyaracak. Twitter’dan The Verge sitesine gönderilen açıklamada, bu uyarıların ilk olarak web ve iOS’te kullanıcıların karşısına çıkacağı belirtildi. Android kullanıcılarının ise biraz daha beklemesi gerekecek.

Twitter’dan verilen bilgiye göre, uyarı eklemek yanlış bilgi barındıran tweet’lerin alıntılanmasını yüzde 29 oranında azalttı. Mikro blog servisi, bu mesajları beğeniler sırasında da göstererek yanlış bilgi barındıran paylaşımların etkileşimini daha da aşağıya çekmeyi hedefliyor.

Uyarı etiketi barındıran paylaşımların retweet edilmesi veya beğenilmesiyle ilgili uyarılar, Twitter’ın uygulamaya koyduğu tek kısıtlamalar değil. Mikro blog servisi, yanlış bilginin yayılmasını yavaşlatmak amacıyla bazı başka önlemleri de hayata geçirdi. Örneğin, bir tweet için retweet butonuna dokunulduğunda kullanıcıların karşısına önce kendi düşüncelerini ekleyebilecekleri alıntı yapma ekranı çıkıyor. Buna ek olarak, haber bağlantısı içeren tweet’lerin de bağlantı açılmadan paylaşılmasıyla ilgili uyarılar da yapılıyor.

Twitter, ABD başkanlık seçimi öncesinde uygulamaya koyduğu önlemleri de hâlâ uygulamaya devam ediyor. ABD seçimiyle ilgili yapılan paylaşımların altında hâlâ uyarı etiketleri görülebiliyor.

İLGİLİ HABERLER