Teknoloji

Twitter “tweet’i geri al” düğmesini test ediyor, ancak bu düğme paralı olabilir

twitter microsoft

Twitter’ın “tweet’i geri al” özelliğini ekleyeceğine dair kanıtlar daha da artıyor. Ancak bu özelliği arzulayanların karşılığında belirli bir bedel ödemesi gerekecek gibi görünüyor. Uygulama araştırmacısı Jane Manchun Wong, bu özellikle bağlantılı bir abonelik ekranının varlığını keşfetti.

Atılan tweet’lerin geri alınması özelliğinin ipuçları daha önce de Twitter’ın kullanıcılara, hangi özellikler için para verebileceklerine dair yönelttiği bir ankette görülmüştü. Aynı zamanda uygulamanın kodlarında da bu özelliğe rastlanmıştı. Ayrıca CNET de, Twitter’ın bu özellik üzerinde test çalışmaları yürüttüğünü doğruladı.

Söz konusu özelliğin geniş kapsamlı şekilde ne zaman geleceği bilinmiyor. Ancak Twitter’ın bunu neden muhtemel bir abonelik servisi içinde değerlendirmek isteyebileceği anlaşılıyor. Attıktan hemen sonra pişmanlık duyacağınız bir tweet’i geri almak, üstüne para ödemek isteyebileceğiniz bir özellik olurdu.

Twitter, bu özelliğin para ödeyen müşteriler için sunulup sunulmayacağı hakkında herhangi bir bilgi vermedi. Belki henüz, geliştirme çalışmaları nihai kararın verilebileceği noktaya gelmemiş olabilir.

Öte yandan butonun tasarımı, bunun Gmail’daki “gönderiyi geri al” düğmesine benzer şekilde çalışacağını gösteriyor. Gmail, bir e-posta iletisini gerçekten göndermeden önce birkaç saniye bekleyerek size geri alma imkanı sunuyor.

Aslında Twitter kullanıcılarının esas beklentisi, atılan tweetler içinde düzenleme imkanını sağlayacak bir düzenle düğmesinin eklenmesi. Ancak bununla aynı kapıya çıkabilecek bir özelliği dolaylı olarak elde etmek mümkün olabilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER