Manşetler

Twitter tweet düzenleme özelliği bazı kullanıcılara açılmaya başladı

btk twitter

Twitter tweetleri düzenleme yeteneğini Kanada, Avustralya ve Yeni Zelanda’daki Twitter Blue aboneleri için sunmaya başladı. Şirketin paylaştığı bir tweete göre, bu özellik yakında ABD’ye de gelecek.

Geçen hafta şirketin kendi paylaştığı bir tweette yaptığı düzenleme sayesinde düzenlenmiş tweetlerin nasıl görüneceğine dair bir örnek görmüştük. Tweet normal görünüyor, ancak tarih bilgisinin yanında bir kalem simgesi var. Ayrıca kullanıcılar tweetin düzenlendiği en son zamanı gösteren bir metni de burada görüyorlar.

Kalem simgesine tıklayan kullanıcılar düzenlenmiş tweetin olduğu sayfayı görürlerken düzenlemelerin bir geçmişine de erişebiliyorlar. Bir Twitter destek sayfasına göre, tweet atmış kişinin değişiklik yapması için 30 dakikaya kadar süresi var. Ve bir tweet üzerinde en fazla beş düzenleme hakkı tanınıyor.

https://twitter.com/TwitterBlue/status/1575590534529556480

Twitter bir süre önce tweet düzenleme özelliğinin geleceğinin sözünü vermişti. Geçtiğimiz nisan ayında tweetleri düzenleme yeteneği üzerinde çalıştığını resmen duyurmuş ve eylül ayının sonlarında bu özelliği faaliyete geçireceğini söylemişti. Bu hedefi kılpayı da olsa kaçırdı, ancak platform için bunun ne denli büyük bir değişiklik olduğu düşünüldüğünde, şirketin elinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştığından dolayı ufak bir gecikme yaşadığını tahmin ediyoruz.

Söz konusu özellik kullanıcılara sunulmaya başlamış olsa da, hâlâ test aşamasında yer alıyor ve Twitter Blue’nun Labs olarak adlandırılan denemeler bölümünde gösteriliyor. Kullanıcılar sadece belirli türdeki tweetleri düzenleme imkanına sahipler. Verdikleri yanıtları, tweet dizilerini, retweetleri ve sabitlenmiş tweetleri daha sonra düzenleyemiyorlar.

İLGİLİ HABERLER