Teknoloji

Twitter Türkiye’de reklam satışı için Genart Medya ile ortaklığa gitti

avrupa birliği twitter elonjet

Dünyanın en popüler sosyal ağlarından biri olan Twitter yaklaşık bir yıldır reklam yayınını geliştirme ve buna bağlı olarak gelirlerini arttırma yönünde çalışmalar yürütüyor. Bu doğrultuda dünyanın dört bir yanında yürütülen reklam faaliyetlerinin Türkiye ayağında Twitter bundan sonra Genart Medya ile çalışacak. Genart Medya Twitter’ın ”Sponsorlu Ürünler” adlı reklam ürünlerinin Türkiye’deki satışını gerçekleştirecek. İşbirliğiyle ilgili olarak kamuoyunu aydınlatmak için düzenlenen etkinlikte Genart Medya’nın kurucu ortağı Burak Yılmaz ve Twitter Ajans ve Marka İlişkileri Başkanı Melissa Barnes ortaklığa ilişkin bilgiler verip, merak edilenleri yanıtladılar.

twitter-yeni-kus-logo-060612

Genart Medya kurucu ortağı Burak Yılmaz şirket olarak Türkiye’deki reklam piyasasını canlandıracak ve reklamverenleri heyecanlandıracak bir girişimin öncüsü olmaktan ötürü mutlu olduklarını ifade etti. Twitter’ın Orta Doğu ve Kuzey Afrika bölgesindeki reklam satış haklarının pazarın önemli oyuncularından Connect Ads’in elinde olduğunu belirten Yılmaz, uzun süren görüşmelerden ve testlerden sonra bugün duyurulan ortaklığın kurulabildiğini dile getirdi.

Yılmaz konuşmasında Türkiye’deki internet kullanımına ve dijital reklam yatırımına ilişkin sayısal bilgiler de verdi. Türkiye nüfusunun şu an için yüzde 44.4’ünün internet kullanıcısı olduğunu söyleyen Yılmaz, bundan dolayı Türkiye’de internet reklamcılığına ilginin arttığına dikkat çekti. IAB Türkiye’nin 2012’nin ilk 6 ayını kapsayan raporuna göre dijital reklam yatırımlarının yıllık yüzde 34.6’lık bir artışla 416 milyona ulaştığını belirten Yılmaz, Türkiye reklam yatırımlarının yüzde 17’sinin de internete reklamlarına ayırılmaya başlandığına dikkat çekti. Yılmaz geçtiğimiz yıl dünya genelinde yüzde 40 büyüyen Twitter’ın Türkiye’de ise yüzde 100 büyüdüğünü ve dolayısıyla Türkiye’nin Twitter için, Twitter’ın da Türk reklamverenler için önemli bir platforma dönüştüğünün altını çizdi.

Genart Medya kurucu ortağı Twitter’ın 200 milyonu aşkın aktif kullanıcı sayısı ve 400 milyonun üstünde günlük tweet sayısıyla son derece hareketli bir mecra olduğunu ve sosyal ağlar arasında ön plana çıktığını belirtti. Mobil cihazların erişimdeki payının yüzde 60’a yükseldiğini söyleyen Yılmaz, Türkiye gibi mobil pazarın gün geçtikçe genişlediği bir ülkede reklamverenler için Twitter’ın öneminin arttığını vurguladı. Genart Medya’nın reklam satışı dışında markalara Twitter’da etkin kullanım ve pozitif bir imaj yaratma konusunda destek vereceği belirtildi.

Twitter Ajans ve Marka İlişkileri Melissa Barnes da düzenlenen basın toplantısında görüşlerini paylaştı. Genart Medya ile yapılan işbirliği anlaşmasının Promoted Products ürünlerinin küresel genişlemesinde önemli bir yer teşkil ettiğini ifade eden Barnes, Twitter’ın Türkiye’deki kullanıcı tabanının geçtiğiiz yıl iki kat büyümesinin kendilerini heyecanlandırdığını belirtti. Barnes küresel ve büyük markalara müşterileriyle iletişimde farklı yollar sunmaktan ötürü de memnun olduklarını dile getirdi.

Twitter ve Genart Medya arasında yapılan işbirliği anlaşmasıyla ilgili en çok merak edilen konuların başındaysa vergi geldi. Küresel internet şirketlerinin Türkiye’deki faaliyetlerinde zaman zaman sıkıntı yaşanmasına neden olan bu konuda Twitter cephesinden doyurucu bir açıklama geldiğini söylemek zor. Genart Medya kendi payına düşen gelirin vergisini ödeyeceğini belirtse de, Twitter’ın Türkiye’den elde ettiği gelirin vergisini nasıl ödeyeceği muallakta kaldı. Melissa Barnes şirket politikası gereğince bu konuda açıklama yapmadıklarını ifade etti.

Genart Medya ve Twitter arasında gidilen işbirliğinde ilk hedef ”Türkiye’nin ilk 100 şirketine ulaşmak” olarak belirlenmiş durumda. Dolayısıyla reklam tarifesinin de bu hedef doğrultusunda şekillendirildiğini söylemek pek yanlış olmaz. Sponsorlu hesap ve sponsorlu tweetler için şirketin 10 bin dolar ödemesi gerekirken, sponsorlu trend başlıklarında bu ücret 15 bin dolara çıkıyor. Burak Yılmaz Twitter’a reklam veren şirketlere reklamın etkisini farklı boyutları da kapsayan son derece bir detaylı rapor sunacaklarını da sözlerine ekledi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER