Manşetler

Twitter Türkiye’ye temsilci atama konusunda kararını verdi

apple twitter

5651 sayılı kanun, günlük erişimi 1 milyondan fazla olan yurtdışı kaynaklı sosyal ağlara Türkiye’ye temsilci atama zorunluluğu getirmişti. YouTube, Facebook, TikTok gibi şirketler biraz gecikmeyle de olsa Türkiye’ye temsilci atama kararlarını duyurmuştu. Türkiye temsilcisi atama konusunda harekete geçmeyen Twitter da sonunda kararını vermiş gibi görünüyor.

Sabah gazetesinde Barış Özcan’ın imzasıyla yayınlanan habere göre, mikro blog servisi Türkiye’ye temsilci atama kararı aldı. Twitter’dan henüz konuyla ilgili resmi bir açıklama gelmiş değil. Ancak hâlihazırda reklam yasağı uygulanan şirket, kısa süre sonra bant genişliği daraltma cezasıyla karşı karşıya kalacaktı. Temsilci atanma kararıyla birlikte bant genişliğinin daraltılması ihtimali ortadan kalkmış oluyor.

5651 sayılı kanun kapsamında temsilci atama zorunluluğunu yerine getirmeyen şirketlere ilk aşamada 10 milyon TL ceza uygulanmıştı. Bir sonraki aşamada ise 30 milyon ceza uygulanmıştı. Facebook, YouTube ve LinkedIn gibi şirketler reklam yasağından önce temsilci atama kararını duyurmuştu.

Twitter ve Pinterest ise Türkiye temsilcisi atamadıkları için reklam yasağı uygulamasıyla karşı karşıya kalmıştı. Bir sonraki aşama olan yüzde 50 bant genişliği daraltması uygulamasından önce Twitter’ın ne yapacağı merak ediliyordu.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER